Menu Zavřít

Nejlepší je šéf Skansky

25. 4. 2005
Autor: Euro.cz

MANAŽER ROKU Dvanáctému ročníku soutěže Manažer roku kralovali lidé ze stavebnictví. Jeden z nich - Zdeněk Burda - ji nakonec také vyhrál. Manažerem roku 2004 se stal ředitel Skanska CZ Zdeněk Burda, Manažerkou roku je šéfka České energetické přenosové soustavy Ludmila Petráňová. Do 12.

MANAŽER ROKU Dvanáctému ročníku soutěže Manažer roku kralovali lidé ze stavebnictví. Jeden z nich - Zdeněk Burda - ji nakonec také vyhrál.

Manažerem roku 2004 se stal ředitel Skanska CZ Zdeněk Burda, Manažerkou roku je šéfka České energetické přenosové soustavy Ludmila Petráňová. Do 12. ročníku soutěže, kterou pořádají Česká manažerská asociace, Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů a Svaz průmyslu a dopravy, bylo nominováno 135 manažerů. Do finále postoupilo 6 žen a 61 mužů. V kategorii malých firem získal titul Vynikající manažer ředitel vinařského družstva Templářské sklepy Čejkovice Pavel Pastorek. Zvítězil v konkurenci dalších deseti firem. Vynikajícím manažerem střední firmy je Jiří Devát, šéf české pobočky softwarové společnosti Microsoft. Ve své kategorii porazil manažery dalších 26 firem. Letošní novinkou je celkový žebříček TOP 10 nejúspěšnějších manažerů.

Komise hodnotila jednotlivé kandidáty například podle jejich osobního přínosu k úspěšnosti firmy, etiky jednání v obchodním a podnikatelském styku či přínosu k rozvoji daného oboru.

Posuzuje také schopnost strategického myšlení nominovaných manažerů, komunikaci s pracovníky nebo podíl na rozvoji a motivaci zaměstnanců.

TOP 10 SOUTĚŽE MANAŽER ROKU

1. Zdeněk Burda (Manažer roku 2004) - Skanska CZ

2. Ludmila Petráňová (Manažerka roku 2004) - ČEPS

3. Jiří Devát (Vynikající manažer stfiední firmy) - Microsoft

4. Alexander Pálffy - BorsodChem MCHZ

5. František Jenerál - Lira obrazové lišty a rámy

6. Luděk Šarman - Osram Bruntál

7. Petr Zemánek - Erwin Junker Grinding Technology Mělník

8. Josef Blecha - Fezko

BRAND24

9. Josef Žikovský - Sonning Praha

10. Jaroslav Mikoláš - Lupofyt

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).