Menu Zavřít

Nejlépe se podniká v Bratislavském kraji

19. 12. 2005
Autor: Euro.cz

Nejlepší podmínky pro podnikání jsou v okresech Bratislavského kraje a krajských městech v západní části Slovenska. Vyplývá to z výsledků průzkumu, který zveřejnila Podnikatelská aliance Slovenska. Na prvních osmi místech jsou okresy Bratislavského kraje.

Nejlepší podmínky pro podnikání jsou v okresech Bratislavského kraje a krajských městech v západní části Slovenska. Vyplývá to z výsledků průzkumu, který zveřejnila Podnikatelská aliance Slovenska.

BRAND24

Na prvních osmi místech jsou okresy Bratislavského kraje. Kromě nich také čtyři okresy krajských měst Trenčín, Trnava, Nitra a Žilina mají v porovnání se Slovenskem nadprůměrné podmínky pro podnikání. Z hlediska krajů mají nadprůměrné podmínky Bratislavský a Trnavský kraj.

„Bratislavě pomohla především obrovská ekonomická aktivita v regionu, která doslova převálcovala ostatní hodnoty,“ zhodnotil výsledky výkonný ředitel Podnikatelské aliance Robert Kičina. Ekonomická aktivita Bratislavského kraje je trojnásobně vyšší než průměr celého Slovenska, díky čemuž jsou zde nejlepší podmínky na podnikání i navzdory nejhoršímu hodnocení veřejné správy, vyplývá z výsledků.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).