Menu Zavřít

Nedokončené byty budou zpeněženy v dražbě

8. 12. 2010
Autor: profit

Svým způsobem unikátní bude dražba, v níž by měly být 16. prosince v Praze zpeněženy pardubické rozestavěné bytové domy, jejichž výstavbu nedokončila firma Kvalt nacházející se nyní v konkursu.

Foto: Jakub Stadler

Vyvolávací cena nemovitostí činí 36 milionů korun. Transakci realizuje společnost Naxos a podle jejích zástupců je případ, kdy předmětem dražby je nedokončený developerský projekt, ojedinělý.

DT24

Jedná se o zatím první dražbu majetku tohoto druhu. Developerské rezidenční projekty v různém stádiu dokončení se zatím, pokud je mi známo, nezpeněžovaly v rámci insolvenčního řízení. Ze zájmu, který registrujeme, je nicméně zřejmé, že o investory není nouze,“ říká obchodní ředitel Naxosu a jeden z renomovaných odborníků na realitní trh Libor Nevšímal.

Předmětem dražby jsou tři nedostavěné budovy s 68 byty 1+kk až 4+kk o celkové ploše 4.448 metrů čtverečních, 48 krytými garážemi a kanceláří. Komplex se nachází v Milheimově ulici nedaleko centra Pardubic. Jeho výstavba byla zahájena v roce 2007, ale firma Kvalt zhruba po roce stavební práce zastavila. Kvůli dluhům se pak ocitla v insolvenci.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).