Menu Zavřít

Nassfeld - Hermagor: na 110 km sjezdovek v supermoderním areálu

28. 3. 2009
Autor: Euro.cz

Máte vysoké nároky na lyžařská střediska a rádi byste objevili nové? Jako tip na jarní lyžování se nabízí jedno z nejlepších středisek v Korutanech, které vás, pokud nechytnete špatné počasí, určitě nezklame – Nassfeld - Hermagor. Upravené sjezdovky, krásné výhledy, řada moderních kabinových lanovek – takové středisko na vás čeká 8 hodin jízdy od Prahy.

Nassfeld - Hermagor patří mezi mé nejoblíbenější – byť mě jednou zaskočila vánicí, mlhou a dvoumetrovými závějemi. Většinou tu ovšem bývá počasí hezké. Nassfeld se pyšní tím, že má průměrně 196 slunečních dnů v roce. Na lyžaře a prknaře tu čeká 110 km sjezdovek v nadmořské výšce 600 až 2 000 metrů a 29 moderních vleků a 9 kabinových lanovek, které údajně zvládnou přepravit 39 000 osob za hodinu. Nejznámější z kabin je Millenium Expres, který přepravuje lyžaře na vzdálenost 7,6 km.

Podle informace místních si zde lze užít sněhu beze strachu od prosince do dubna, čemuž pomáhá zasněžovací systém, který využívá vysoko položených horských jezer v areálu.

Nejen lyže či snowboard

Kdo si chce užít ne jen klasického sjíždění kopců, může si v aréně zařádit na Funparku, na U-rampě, vyzkoušet sáňky, skibob, nebo třeba snowtubing (jízda na nafukovací pneumatice). Tahle záležitost opravdu stojí za to, mohu potvrdit na vlastní kůži, že je to pořádný kus adrenalinu. Běžkaře tu čeká na 300 km běžkařských tratí.

SKIARÉNA NASSFELD

je vzdálena 620 km od Prahy, cesta se dá pohodlně urazit za 8 hodin.

Ubytování lze pořídit od 1.300 Kč na den s polopenzí.

BRAND24

Týdenní skipas pro dospělého stojí 208 eur.

Po lyžování se vyplatí zajít do některé z restaurací v rámci arény na typické tyrolské speciality, jako jsou špecle, slanina, nebo knedlík plněný mákem a politý vanilkovým krémem. Většina penzionů a hotelů v okolí arény nabízí relaxační centrum minimálně se saunou a bazénem. Občas se vám podaří narazit třeba i na vyhřívaný bazén pod širým nebem, nebo dokonce stejně otevřenou vířivku, což je po lyžování velice příjemná záležitost.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).