Menu Zavřít

Narkomani v rouše rolnickém

2. 2. 2010
Autor: Euro.cz

(EURO 49/2009)

Rád čtu články redaktorky Táni Králové o aktuálních zemědělských otázkách. Mám podobné názory, a proto je pozorně sleduji. V současnosti zprostředkovává názory části zemědělské veřejnosti ve snaze zvýšit dotace českému zemědělství kvůli jeho záchraně před katastrofou, což je činí na nich stále závislejším, jen Agrární komora. Proto je třeba číst i názory těch, kdo vidí budoucnost zemědělství a potravinářství odlišně. S názory první ani druhé skupiny není nutné souhlasit, ale je třeba je vzít ve svých úvahách na vědomí.
Jednou z nejdůležitějších svobod, kterou přinesla sametová revoluce, je možnost říkat a publikovat vlastní myšlenky. V poslední době se některé skupiny snaží tuto svobodu potlačit – dle exprezidenta Václava Havla ve jménu parciálních zájmů. A to i v odborných otázkách. To lze vyčíst i mezi řádky z reakcí některých čtenářů. Ti se ve čtenářských dopisech Táni Králové ptají, zda viděla umírat lidi na rakovinu (EURO 49/2009). Za minulého režimu však byly domácí potraviny kontaminovány PCB, DDT a antibiotiky, přesto tito čtenáři mlčeli.
Těším se další články Táni Králové i těch, kdo si o budoucnosti zemědělství myslí opak. Doufám jen, že redakce nepodlehne autocenzuře v důsledku nátlaku čtenářů, kteří označují za nesmysly jiné názory než ty své a na pomoc si berou četnost diagnostiky rakoviny.

BRAND24

Oldřich Obermaier, oldrich.obermaier@tpk.cz

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).