Menu Zavřít

Nájemní vrabci a holubi

18. 7. 2005
Autor: Euro.cz

GLOSYPoslední vládní návrh deregulace nájemného se nelíbí nikomu. Pro majitele domů je navrhované tempo růstu pomalé, stejně jako pro pravicové strany - důsledkem regulace jsou totiž deformované cenové poměry na celém bytovém trhu. Opačný konec politického spektra (a řeč je nejen o KSČM) ovšem míní, že nájmy tak rychle stoupat nemohou.

**GLOSY

BRAND24

Poslední vládní návrh deregulace nájemného se nelíbí nikomu. Pro majitele domů je navrhované tempo růstu pomalé, stejně jako pro pravicové strany - důsledkem regulace jsou totiž deformované cenové poměry na celém bytovém trhu. Opačný konec politického spektra (a řeč je nejen o KSČM) ovšem míní, že nájmy tak rychle stoupat nemohou. A třešinkou na vrcholu už notně zatuchlého nájemního dortu jsou rozpaky (mírně řečeno) na straně koaličních partnerů sociální demokracie.

Zdá se tak být skoro jisté, že návrh sněmovnou neprojde. Možná je čas vzpomenout si na známé přísloví o vrabcích v hrsti a holubech na střeše. Pokud totiž bude pravice neústupná, můžeme - jako už dříve - zase opět splakat nad výdělkem. A nenormální poměry zůstanou i nadále realitou. Shoda nad nejnižším možným tempem deregulace by určitě byla užitečnější než nulový výsledek. Premiér Paroubek, považovaný za mistra kompromisů, bude mít velkou příležitost dokázat, že jím skutečně je.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).