Menu Zavřít

Nájemné v historickém centru Chebu klesne

2. 7. 2007
Autor: Euro.cz

Nájemci městských nebytových prostor na náměstí Jiřího z Poděbrad v Chebu budou mít od září levnější nájemné. „Městská rada schválila nové zásady pronájmu provozoven, protože už historické náměstí nepatří mezi nejlukrativnější oblasti ve městě,“ řekl místostarosta Chebu Michal Pospíšil.

Nájem by v některých případech mohl klesnout až o třetinu.

„Hlavně jsme se chtěli zaměřit na náměstí, které je v poslední době problémové. Proto bylo posunuto z první zóny do zóny číslo dvě, kde jsou tabulkové nájmy nižší,“ uvedl Pospíšil. Cílem je přilákat na náměstí provozovny, které jsou lidmi vyhledávané, a tím náměstí oživit. V podvečer je totiž téměř prázdné.

BRAND24

Kromě toho ale nové zásady zavádějí možnost, že by město mohlo do nájemní smlouvy zahrnout i své podmínky, například otevírací dobu.

Nájemné ale neklesne všem stejně. Odlišné je u obchodníků s běžnými potravinami nebo třeba u bank. Navíc většina podnikatelů na náměstí své provozovny získala dražbou nájemného, kdy rozhodovala nejvyšší nabídka. Nové zásady u tohoto vydraženého nájemného předpokládají snížení až o 20 procent.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).