Menu Zavřít

Nádraží v Jeseníku čeká modernizace

12. 6. 2006
Autor: Euro.cz

Vlakové nádraží v Jeseníku čekají rozsáhlé opravy a modernizace. Železničáři letos chtějí připravit projektovou dokumentaci investice, samotnou přestavbu stanice plánují na příští rok. Informoval o tom vrchní přednosta Správy dopravní cesty Olomouc Václav John. „Přestavba výpravní budovy v Jeseníku by měla přijít na řadu po Šumperku.

Vlakové nádraží v Jeseníku čekají rozsáhlé opravy a modernizace. Železničáři letos chtějí připravit projektovou dokumentaci investice, samotnou přestavbu stanice plánují na příští rok. Informoval o tom vrchní přednosta Správy dopravní cesty Olomouc Václav John.

BRAND24

„Přestavba výpravní budovy v Jeseníku by měla přijít na řadu po Šumperku. Tamní investice by měla být dokončena v prvním čtvrtletí příštího roku,“ uvedl John. Předběžné odhady nákladů vyplynou podle Johna až z projektu.

Jesenické nádraží čekají změny obdobné těm, které železničáři provádějí v jiných městech. České dráhy při nich například uvolňují plochy a nabízejí je ke komerčnímu využití. Úprav by se měla dočkat také nástupiště jesenické železniční stanice, například se zvýší perony.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).