Menu Zavřít

Nadace podpoří životní prostředí

29. 5. 2006
Autor: Euro.cz

Nová nadace s názvem Proměny vyhlásila svou první grantovou výzvu. Program nadace je zaměřen na rozvoj životního prostředí měst v České republice, konkrétně na zakládání a obnovu městských parků a stezek. O příspěvky nyní mohou žádat obce s rozšířenou působností (s výjimkou krajských měst).

Nejzazší termín pro podání žádostí a projektových záměrů je 31. srpen 2006.

BRAND24

Žadatelé o nadační příspěvek mohou předkládat své projektové záměry zaměřené na nové parky, obnovu zeleně nebo stezky. Výše podpory se pohybuje mezi 50 až 90 procenty uznatelných nákladů, podmínkou je spoluúčast města. Města společně se žádostí předkládají pouze projektové záměry - tedy podrobný popis zamýšlených úprav městské zeleně či jejího komplexního řešení. Konečný projekt vzniká až ve spolupráci s nadací, která bude aktivním účastníkem celého procesu. Do něj je rovněž od samého počátku zapojena také místní veřejnost.

Nadace Proměny byla zaregistrována na začátku letošního roku, jejími zakladateli jsou manželé Lenka a Karel Komárkovi. Podrobné informace a podmínky pro podání žádostí lze nalézt na webu www.nadace-promeny. cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).