Menu Zavřít

Náchodská opozice žádá záchranný plán pro pivovar

17. 11. 2008
Autor: Euro.cz

Opozice v náchodském zastupitelstvu žádá po radnici zpracování záchranného plánu pro tamější pivovar pro případ, že k jeho prodeji nedojde a zůstane dál městu.

Podle starosty Oldřicha Čtvrtečky to není nutné, protože možnosti vývoje pivovaru v rukou města jsou známy a diskutuje se o nich již několik měsíců. O prodeji pivovaru radnice jedná od června, nyní připravuje výběrové řízení. Pivovar Náchod je se značkou Primátor třináctým největším výrobcem piva v Česku.

BRAND24

Opozice tvrdí, že není jasné, jaké budou nároky pivovaru na rozpočet města, když k prodeji nedojde. „Stále chybí písemně zpracovaný krizový scénář stabilizace současného negativního vývoje v pivovaru a jeho rozvoje vlastními prostředky,“ řekl zastupitel za ČSSD Mirek Brát. Záchranný scénář by podle něj měli zastupitelé dostat ještě před tím, než budou o prodeji pivovaru hlasovat.

Podle Čtvrtečky se město chystá odkoupit od pivovaru přístavbu hotelu Beránek, čímž pivovar získá asi 15 milionů korun. I tak ale bude muset město pivovar v tvrdé konkurenci zřejmě dál sanovat, aby se udržel jeho nynější výstav kolem 130 tisíc hektolitrů. Možností podle Čtvrtečky také je, že pivovar sníží výstav na 50 tisíc hektolitrů a pivo bude prodávat jen v regionu kolem Náchoda. O případném novém majiteli Pivovaru Náchod by mohlo být jasno začátkem příštího roku.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).