Menu Zavřít

Náchod chce obnovit lázně

2. 1. 2006
Autor: Euro.cz

Značně zchátralé a nefungující lázně v Náchodě-Bělovsi zřejmě zachrání náchodská radnice. Městské zastupitelstvo jednomyslně schválilo záměr koupě společnosti vlastnící lázně od podnikatelů Miroslava Borůvky a Mariana Khalifa. Podnikatelé za společnost a další prodávaný majetek chtějí 78 milionů korun.

Vedení města s nimi nyní bude jednat o podmínkách prodeje. Naposledy se pacienti v lázních léčili v roce 1996.

CONTENT24

Hlavním záměrem města je obnova lázní, která si podle prvních odhadů vyžádá až několik stovek milionů korun. Lázně by podle radních mohly přispět k rozvoji turistického ruchu, služeb, dopravy, místní nemocnice či pohostinství a ubytování. „S lázněmi by město koupilo i areál Jiráskova statku a stáčírnu kdysi známé běloveské minerálky Ida,“ řekla mluvčí náchodské radnice Nina Svobodová. „Stáčírnu bychom dokázali využít. V návratu minerálky na trh by pomohl městský pivovar,“ dodala.

Lázně ve zbídačeném stavu stát začátkem 90. let vydal dvěma restituentkám. Nestátní zdravotnické zařízení, které v lázních počátkem 90. let sídlilo, nemělo dost pacientů, výrazně se zadlužilo a v roce 1996 ukončilo provoz. Lázně pak koupila společnost SIMA consulting a v roce 2000 podnikatelé Borůvka a Khalifa. 

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).