Menu Zavřít

Na veletrhu v Hannoveru se představilo 27 českých firem

17. 9. 2007
Autor: Euro.cz

Dvacet sedm vystavovatelů z České republiky na ploše přes dva tisíce čtverečních metrů se účastní letošního ročníku veletrhu obráběcích a tvářecích strojů EMO Hannover, který je největší světovou akcí v oboru.

Akce začala v pondělí a potrvá do 22. září. Do Německa přijelo přes 2000 vystavovatelů ze čtyř desítek zemí. Podrobnosti přinese v Profitu, který vychází 24. září.

S novým produktem přijel do Hannoveru například čelákovický TOS. Představil univerzální stroj umožňující vnější i vnitřní broušení těžkých obrobků dlouhých až šest metrů, a to na jediné upnutí. Inovace jsou hlavní zbraní například také pro ČKD Blansko či Tajmac-ZPS. TOS Kuřim se zase snaží přilákat zákazníky na ložové obráběcí centrum s vysokou rychlostí. „Jednáme o vývozu pro rakouského odběratele,“ řekl Profitu vedoucí exportu TOS Kuřim Petr Šimoník.

BRAND24

České podniky si i díky těmto novinkám získaly v Hannoveru respekt zahraničních vystavovatelů. „V České republice není lehké uspět, je tam řada konkurentů, jako TOS Varnsdorf nebo Škoda Machine Tool,“ poznamenal vedoucí německé pobočky italského výrobce obráběcích center PAMA Kai Förster. Český trh v tomto segmentu je podle něj rostoucí a boom bude sílit. Italové se zatím u nás neprosadili, ale budou se o to nadále snažit. V jejich neprospěch podle Förstera hovoří například vyšší cena oproti domácím producentům.

Západní firmy pociťují tlak českých výrobců i na zahraničních trzích. „Bojujeme spolu po celém světě, je to pro nás velmi silná konkurence,“ potvrdil exportní ředitel španělské firmy Juaristi Ignacio Juaristi.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).