Menu Zavřít

Na startovní čáře

21. 9. 2007
Autor: Euro.cz

Click4sky.com

CONTENT24

Pražskému letišti přibyl další nízkonákladový přepravce, aerolinky Click4sky.com. Minulý týden firma odstartovala prodej letenek. „Do dvou let chceme pětinu trhu s levnými aerolinkami v Praze,“ prohlašuje Jan Kaše, předseda představenstva Click4sky.com. Dopravce je dceřinou společností Českých aerolinií (ČSA) a zatím vyprodává volná místa na vybraných letech ČSA. Průměrná obsazenost ČSA totiž klesla na 66 procent a lze předpokládat, že kvůli novým letadlům s větší kapacitou by mohla vytíženost dále klesat.
Levné letenky nabízejí Click4sky.com do pětatřiceti evropských měst a do Egypta. V nabídce chybí pouze několik nejlépe prosperujících linek, třeba Paříž, na níž se ČSA nepotýkají s nízkou obsazeností. Největší zájem je zatím o levné lety do Londýna, Káhiry, Barcelony a Amsterodamu. Cena jednosměrné letenky činí 1990 korun včetně tax a poplatků. Cestující však zaplatí dvojnásobek, protože aerolinky prodávají pouze zpáteční lety.
Letenka ale není pro každého. I z toho důvodu, že cestující se nebude moci vrátit dříve než za tři dny. Obchodní klientela dle Kaše létá nejčastěji na jeden nebo dva dny, takže zůstane věrná dražším letenkám ČSA. Nelze rovněž měnit termíny odletu a příletu. Nový přepravce má přitvrdit už tak ostrou konkurenci na pražském letišti, které v současnosti hostí osmnáct nízkonákladových aerolinií. Jedničkou je - se zhruba milionem cestujících - britský easyJet a hned za ním následují středoevropské SkyEurope, které mají spolu se Smart Wings v Praze i základnu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).