Menu Zavřít

Na Slovensko loni přijelo více turistů

27. 3. 2006
Autor: Euro.cz

Zahraniční turistika na Slovensku loni zaznamenala meziroční růst. Průměrná délka pobytu cizinců však klesla. Více než čtvrtinu hostů tvořili návštěvníci z České republiky. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil statistický úřad. V hotelech, penzionech a ostatních turistických zařízeních na Slovensku se loni ubytovalo celkem 3,43 milionu osob.

Zahraniční turistika na Slovensku loni zaznamenala meziroční růst. Průměrná délka pobytu cizinců však klesla. Více než čtvrtinu hostů tvořili návštěvníci z České republiky. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil statistický úřad.

BRAND24

V hotelech, penzionech a ostatních turistických zařízeních na Slovensku se loni ubytovalo celkem 3,43 milionu osob. To představuje meziroční nárůst o 4,3 procenta. Počet zahraničních návštěvníků stoupl dokonce o 8,1 procenta na 1,5 milionu osob. Z toho 13 procent tvořili turisté z Polska a přibližně stejně bylo Němců.

Průměrná doba pobytu jednoho návštěvníka v ubytovacím zařízení se loni snížila o 4,7 procenta na 4,1 dne. U zahraničních turistů délka pobytu klesla o 2,3 procenta na 4,2 dne.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).