Menu Zavřít

MPO a Svaz chemického průmyslu se shodli na podpoře chemiků

18. 5. 2011
Autor: profit

Dnešní konference Udržitelný rozvoj a konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR se na MPO zúčastní na šest desítek expertů v tomto oboru.

MPO a Svaz chemického průmyslu se shodli na podpoře chemiků

Foto: Profimedia.cz

Náměstek ministra průmyslu a obchodu pro průmysl a energetiku Tomáš Hüner a ředitel Svazu chemického průmyslu ČR Ladislav Novák dnes podepsali společné prohlášení o podpoře českého chemického průmyslu. Podpis deklarace provázel konferenci Udržitelný rozvoj a konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR, kterou Ministerstvo průmyslu a obchodu pořádá spolu se Svazem chemického průmyslu ČR. Samotné fórum navštívilo na šest desítek předních expertů v tomto oboru.

Nedávné ochlazení ekonomiky, ze kterého se svět teprve pomalu vzpamatovává, silně zasáhlo i chemický průmysl. Proto je dobře, že se naše firmy podnikající v tomto oboru dokázaly s následky globální recese rychle vyrovnat a pokud nedojde k nepředvídatelným excesům, je reálná šance, že by letos mohly dosáhnout úrovně rekordních let 2007-2008,“ poznamenal na úvod setkání náměstek ministra průmyslu a obchodu Tomáš Hüner

BRAND24

Český chemický průmysl zaměstnává přes sto tisíc lidí a vytváří 13 procent HDP celého českého průmyslu. Otevřený pokračující dialog mezi průmyslem a exekutivou na národní i regionální úrovni pomáhá vytvářet motivující podnikatelské prostředí a nová pracovní místa a já jsem proto rád, že v Ministerstvu průmyslu a obchodu máme spolehlivého partnera, který má o jeho budoucnost starost,“ říká Ladislav Novák, ředitel Svazu chemického průmyslu ČR.

Setkání Udržitelný rozvoj a konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR pořádá Ministerstvo průmyslu a obchodu spolu se Svazem chemického průmyslu v rámci Mezinárodního roku chemie. Tím OSN letošní rok vyhlásila při příležitosti stého výročí udělení Nobelovy ceny za chemii první ženě v historii – Marii Curie-Sklodowské.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).