Menu Zavřít

Mlčeti zlato? Kdepak!

14. 5. 2007
Autor: Euro.cz

GLOSY Spor o známou rybí restauraci Vltava ukazuje, že z relativně malého obchodního problému se může stát velká polízanice, pokud mezi dvěma stranami vázne komunikace. Tato kauza - stejně jako většina obchodních sporů - není černobílá. Obě strany mají svou pravdu a argumenty, jejichž váhu nelze zpochybnit.

GLOSY

Spor o známou rybí restauraci Vltava ukazuje, že z relativně malého obchodního problému se může stát velká polízanice, pokud mezi dvěma stranami vázne komunikace. Tato kauza - stejně jako většina obchodních sporů - není černobílá.

BRAND24

Obě strany mají svou pravdu a argumenty, jejichž váhu nelze zpochybnit. Ale přestaly spolu mluvit. Majitel restaurace Jan Soukup usiluje již dlouho o důstojnou nájemní smlouvu. Ta by mu zaručila, že může pronajatou parcelu pod hospůdkou využívat, aniž by se každý den bál, že mu přijde výpověď. Firma Parking Praha, která pozemek spravuje, zase požaduje zvýšení nájmu. Navrhovaná částka není nijak závratná, ale Jan Soukup ji odmítá. Obě strany se poškorpily a začaly komunikovat přes právníky. Spor, který vyloženě volal spíš po kompromisu a domluvě, tak najednou zbytečně dostává ostřejší hrany.

Škoda. Včas mluvit by v tomto případě bylo zlato.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).