Mistr za mistra

04. dubna 2008, 17:13 - Petr Bušta
04. dubna 2008, 17:13

RadissonSAS Alcron

Devět let vedl šéfkuchař Jiří Štift tým svých mágů v hotelu RadissonSAS a obě jeho restaurace, La Rotonde i Alcron, sbíraly ocenění. Vrcholem jsou bezpochyby tři vidličky v aktuálním vydání michelinu, dále pak hodnocení 2,5 F od německého magazínu Der Feinschmecker, Five Star Diamond Award od Americké akademie pohostinských věd v New Yorku či pozice v žebříčku TOP 50 pražských restaurací týdeníku EURO. Nyní se Štift rozhodl na konci dubna hotel opustit a připravuje otevření vlastní restaurace. Jeho místo zaujme další z hvězd české gastronomické scény Roman Paulus. Přichází z pražského hotelu Hilton, kde působil jako sous chef restaurace CzecHouse Grill & Rotisserie, což je další z vysoce ceněných podniků. Přináší s sebou mimo jiné zkušenost ze zaoceánské lodi Queen Elisabeth II na cestě kolem světa a poznatky ze stáží v michelinovských restauracích La Pergola v Římě a Maison du Boeuf v Bruselu. Mimochodem, praxi z Queen Elisabeth II má ve svém životopise také Jiří Štift.

Texty k foto:
Jiří Štift odchází. „Alcron je pro mne nejlepší místo pro práci, které jsem doposud poznal,“ říká šéfkuchař, který sám navrhl svého nástupce a pustí se do vlastního podniku.

Roman Paulus přijde z Hiltonu. „Měl jsem sen stát se šéfkuchařem hotelu. Alcron je menší nežli Hilton Prague a řada věcí pro mne bude tudíž naprosto nová,“ těší se nový šéf.

Mohlo by vás zajímat

Další videa z Euro TV
  • Petr Čáp z GO parking: Jsme více než parkoviště

  • Krátké povídání s Dlouhým Vladimírem

  • Jiří Grund: Za předražené ceny mobilních tarifů mohou…

  • Firma s hypotékami za 22 miliard

  • Nejnadějnější český export: STRV vyvíjí z Prahy aplikace…

  • Petr Zahradník v Euro TV: Evropa se změní, brzo a hodně

  • Martin Komárek: Už nebudu klukem z plakátu

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

Hry pro příležitostné hráče
Zavřít