Menu Zavřít

Místo polí budou u Brna asi továrny

14. 5. 2007
Autor: Euro.cz

Území kolem brněnského letiště považuje Jihomoravský kraj za svou hlavní rozvojovou zónu, kam mohou přicházet investoři. Aby bylo možné rozvoj lokality koordinovat, vznikla nyní studie, která řeší například budoucí dopravní stavby. „Kromě toho má pomoci obcím v okolí při vytváření jejich územích plánů,“ řekla radní kraje Anna Procházková.

Starostové z okolí vznik dokumentu vítají, na jeho obsah však mají rozporuplné názory.

BRAND24

Podle Procházkové má území popsané ve studii velký potenciál. Je blízko letiště, dálnice i železničního koridoru. „Přijdou-li však do lokality, kde má už nyní své provozovny řada firem, podniky nové, bude třeba dopravní infrastrukturu dobudovat,“ řekla radní.

„Pozemky jsou zde velmi atraktivní a zachovat na nich zemědělskou výrobu je asi chiméra,“ souhlasí starosta Šlapanic Jaroslav Klaška. Naopak oponentem vzniku dalších ploch pro průmysl je starosta Brna-Tuřan Miroslav Dorazil. Místním prý vadí, že se zde postaví další množství betonových ploch a naroste doprava. „Tuřanům by pak hrozilo, že se promění v prostor uzavřený mezi velkými dopravními stavbami,“ naznačil Dorazil.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).