Menu Zavřít

Ministerstvo průmyslu podepsalo s ministerstvem zahraničí dohodu o kvalitě služeb

30. 6. 2011
Autor: profit

Dohodu o garantované kvalitě služeb mezi ministerstvem zahraničních věcí a ministerstvem průmyslu a obchodu ve čtvrtek podepsali oba šéfové resortů.

Ministerstvo průmyslu podepsalo s ministerstvem zahraničí dohodu o kvalitě služeb

 Foto: Archiv

 Exportéři se dozvědí, jaké služby mohou čekat od obchodních zástupců ministerstva a agentury CzechTrade, řekl ministr průmyslu Martin Kocourek (ODS).

„Dnešní dohodou zastupitelské úřady ministerstva zahraničí a naše agentura CzechTrade budou nabízet určitý garantovaný rozsah služeb, definovaný jejich dostupností a kvalitou,“ řekl agentuře Mediafax Kocourek. Exportér tak bude mít jistotu, že v daném čase obdrží na své dotazy od úřadů odpověď v jasně definované kvalitě.

BRAND24

Podle ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (TOP 09) vnese dohoda řád mezi ministerstva. “Každý ví, co je jeho úkol, to je jediná výhoda - jistý řád,“ poznamenal Schwarzenberg s tím, že ministerstva samozřejmě spolupracovala i dříve. Nemělo by se stávat, že se budou exportéři obracet na ambasády kvůli službám, které proplácí stát v CzechTradu.

Agentura CzechTrade, která své služby poskytuje zdarma, by se navíc měla v budoucnosti rozšířit. „Chceme více posilovat naše regionální pobočky tak, abychom pokrývali co největší prostor pro naše exportéry,“ uvedl Kocourek. Nejdřív by měl ale probíhat pilotní projekt. Pokud se povede, dojde k rozšíření CzechTradu o třetinu. „Na posílení kapacit můžeme použít 25 milionů korun z ministerstva průmyslu v letošním roce,“ dodal ministr.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).