Menu Zavřít

Milion korun a stáž v Silicon Valley. Google podpořil české startupy

24. 5. 2017
Autor: čtk

Internetová firma Google podpoří první dvě české začínající technologické firmy Gamee a Spendee částkou 50 tisíc dolarů, tedy téměř 1,2 miliony korun. Nebude si přitom nárokovat podíl ve firmách. Součástí podpory bude dvoutýdenní stáž v americkém Silicon Valley. Firmy vybrala odborná porota. Uvedli to dnes zástupci Googlu na tiskové konferenci.

Prestižní globální program Launchpad Accelerator, jehož se Gamee a Spendee zúčastní, je součástí širší podpory místního vývojářského ekosystému, kterou dnes Google pod hlavičkou iniciativy Pomáháme Česku růst představil. Do Česka a regionu střední Evropy se díky tomu přesunou významné akce Googlu pro vývojáře. Praha bude například poprvé hostit setkání vývojářek Women Techmakers EMEA Summit a polský Krakov zase mezinárodní vývojářskou konferenci Google Developer Days.

„Region střední a východní Evropy má silný a živý vývojářský ekosystém s více než milionem a půl vysoce kvalitních vývojářů, kteří vyhrávají mezinárodní soutěže. Konkrétně těm českým však chybí podnikatelské znalosti a více než polovina z nich proto pracuje v zaměstnaneckém nebo dodavatelském vztahu,“ uvedla ředitelka české a slovenské pobočky Google Taťána le Moigne.


V USA Google čelí vyšetřování. Přečtěte si více:

Diskriminace žen v Googlu je extrémní, tvrdí žaloba amerického ministerstva

 Google pod lupou


Přestože 58 procent respondentů touží podle průzkumu Google po vlastní firmě, 57 procent z těchto dotázaných uvedlo, že jim v podnikání brání absence dobrého obchodního plánu. Dalším 47 procentům chybí obchodní dovednosti.

Google dosud v digitálních znalostech vyškolil přes 50 tisíc Čechů a Slováků. Celkem 99 procent absolventů z řad malých a středních podnikatelů uvedlo, že školicí program pozitivně ovlivnil jejich online aktivity a 87 procent zvažuje ve svém podnikání zavést změny.

BRAND24

Google bude ve školeních pokračovat. „Vidíme však také obrovskou příležitost v technologickém sektoru, takže se v našich aktivitách teď intenzivně zaměříme na podporu místních vývojářů a start-upů,“ dodala le Moigne.

Čtěte také:

Socialismus v Silicon Valley. Ve firmách se poprvé formují odbory

Český Zuckerberg chce ovládnout světový cestovatelský byznys. Denně prodá letenky za 50 milionů

České Liftago chce startovat v Budapešti


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).