Menu Zavřít

Miliardář Vítek ovládl luxusní hotely na Hvaru

3. 8. 2016
Autor: Prime Tourist Resorts

Podnikatel Radovan Vítek ovládl sedm luxusních hotelů na chorvatském ostrově Hvar, uvedl dnes web měsíčníku Forbes. Podle webu odsouhlasilo minulý týden chorvatské Centrum pro restrukturalizaci státního majetku (CERP) prodej svého téměř třetinového podílu v resortu Sunčani Hvar do rukou Vítkovy skupiny CPI PG. Podle Forbesu přišel podíl Vítka na zhruba půl miliardy korun.

Vítkova skupina dosud ve firmě veřejně obchodované na záhřebské burze vlastnila téměř 62 procent akcií, nyní tak bude mít sílu na vytěsnění zbylých akcionářů, uvedl web. „Vývoj vítáme, umožní nám projekt dále rozvíjet a investovat do něj,“ řekl Forbesu šéf CPI PG Martin Němeček.

BRAND24

Web dále připomíná, že resort Sunčani Hvar dříve patřil společnosti Orco, kde má Vítek také podíl. „To do něj investovalo, ale kvůli finančním potížím ho postupně začalo prodávat. Do CPI PG nakonec doputoval původní dvaašedesátiprocentní podíl přes slovenské investory,“ píše Forbes.

Hospodářské noviny letos v dubnu s odkazem na chorvatská média uvedly, že Orco prodalo téměř šestnáctiprocentní podíl v chorvatském turistickém letovisku firmě Prime Tourist Resorts, která je dceřinou společností česko-slovenské investiční skupiny J&T. Hodnota transakce měla podle listu činit zhruba 220 milionů korun.

Přečtěte si více o akvizici a dalších choutkách Radovana Vítka:

Vítek vykupuje Chorvaty. Chce zbytek luxusního resortu

Miliardář Vítek chce obsadit polské pohraničí

Radovan Vítek (Zdroj: ČTK)

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).