Menu Zavřít

Miliarda do Letňan

20. 8. 2010
Autor: Euro.cz

Datové centrum

BRAND24

V Praze Letňanech bude postaveno datové centrum – jedno z největších a nejmodernějších ve střední a východní Evropě. Investorem projektu, jehož náklady se odhadují na miliardu korun, je společnost Noritus. Firma se spoléhá na to, že poptávka po volných kapacitách datového centra bude vysoká. Vychází ze závěrů výzkumu uskutečněného mezi IT manažery bankovních domů, telekomunikačních, energetických a průmyslových společností.
Budova nového datového centra, které bude konkurovat podobným zařízením například Telefóniky O2, je navržena tak, aby zastřešila všechny potřebné technologické a provozní celky. Je řešena jako dvoupodlažní stavba s jedním nadzemním a jedním podzemním podlažím. Pro servery nájemců je určeno 2740 metrů čtverečních v podzemí, dalších téměř 2000 metrů v nadzemní části zaberou kanceláře. Na pozemku centra bude vybudována podzemní nádrž naftového hospodářství, která bude konstrukčně řešena jako železobetonový monolitický objekt se dvěma nádržemi na naftu. Objekt bude vybaven veškerou technologií potřebnou k provozování kritických IT systémů 24 hodin sedm dní v týdnu.
Vlastníky firmy Noritus se základním kapitálem 37,1 milionu korun jsou společnost Laudible Trading se sídlem na Kypru a švýcarská firma Adingest.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).