Menu Zavřít

Michael York na Strunách podzimu!

3. 11. 2009
Autor: profit

Nenechte se ujít výjimečné vystoupení herce Michaela Yorka společně se světoznámým českým pianistou Liborem Nováčkem!

Charismatický britský herec Michael York se představí na Strunách podzimu 4. listopadu nejen jako vypravěč strhujícího příběhu o nástrahách i vzletech lásky, melodramu Richarda Strausse Enoch Arden, ale také jako recitátor Sonetu 73 Williama Shakespeara a básně Druhý příchod (The Second Coming) Williama Butlera Yeatse. Těmito dvěma básněmi se populární filmový a divadelní herec rozhodl rozšířit společné hudebně-dramatické vystoupení s pianistou Liborem Nováčkem.

Jeho pilířem však zůstává uvedení melodramu Enoch Arden na slova dvorního básníka viktoriánské literatury Alfreda Lorda Tennysona. Libor Nováček v úvodu večera zahraje první řadu z cyklu Po zarostlém chodníčku a Sonátu pro klavír es moll 1. X. 1905 Z ulice Leoše Janáčka. Obě „bonusové“ básně si Michael York vybral jako vhodné doplnění právě Janáčkova díla.

BRAND24

Michaela Yorka proslavily ceněné filmy jako Kabaret s Lizou Minelli, Tři mušketýři či Vražda v Orient Expressu. Má však za sebou role ve více než stovce dalších filmů a divadelních inscenací, recitoval v mnoha hudebních projektech a svůj zvučný hlas propůjčil více než 90 audioknihám.

Více na Femina.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).