Menu Zavřít

Město pronajme Císařské lázně

14. 5. 2007
Autor: Euro.cz

Koaliční i opoziční zastupitelé Karlových Varů se shodli na dlouhodobém pronájmu historického objektu Císařských lázní Karlovarskému kraji. Po mnoha letech, kdy se nedařilo najít investora, který by tento významný objekt zachránil, tak dospěla situace k řešení.

Prostřednictvím kraje se má dostat město snáze k dotacím z Evropské unie na opravu budovy. Je odhadována zhruba na 400 milionů korun. Podle deníku Právo je pronájem Císařských lázní Karlovarskému kraji prvním případem, kdy se opozice i koalice shodla na konkrétním projektu.

BRAND24

Karlovarský kraj hodlá vybudovat v Císařských lázních například regionální muzeum a další reprezentační prostory, které by měl poskytovat městu pro jeho akce.

Císařské lázně, známé i jako Lázně I, vznikly v roce 1895 podle projektu ateliéru vídeňských architektů Ferdinanda Fellnera a Hermanna Helmera. Město je ale v posledních letech využívá pouze sporadicky, například v době konání mezinárodního filmového festivalu. Čas od času si je pak pronajmou k natáčení filmaři. Loni tu vznikal snímek o agentovi 007 Jamesi Bondovi.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).