Menu Zavřít

Město Cheb rozšíří průmyslový park

23. 12. 2008
Autor: Euro.cz

Cheb začne v příštím roce s rozšiřováním průmyslového parku. A

A to přesto, že řada developerů pod tlakem finanční krize své záměry pozastavila. Podle místostarosty Miroslava Plevného ale město pozemky připraví, aniž je musí rychle zhodnotit. Věří tomu, že zájem o ně bude. „Na rozdíl od developerů město nemusí pozemky po dokončení rychle prodat. Nemusíme je udat hned prvnímu, kdo přijde. Klidně je můžeme nabízet pět let a hledat vhodné investory,“ uvedl Plevný.

BRAND24

Navíc by rozšíření chebského průmyslového parku z dnešních zhruba 40 hektarů o dalších asi 25 hektarů mělo být dokončeno až v roce 2010. „A to podle některých analytiků už možná opět začne ekonomika oživovat, takže bychom se mohli trefit do správné chvíle,“ míní Plevný. Současná finanční krize by podle vedení města mohla být při přípravě pozemků pro investory i výhodná. Řada firem totiž zřejmě přijde o zakázky, a tak je možné, že se cena na trhu sníží.

V příštím roce chce Cheb do rozšiřování průmyslového parku investovat přibližně 20 milionů korun. Celkem by zasíťování pozemků pro druhou etapu mělo stát 60 milionů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).