Menu Zavřít

Menší firmy mohou získat půl miliardy na počítače

22. 10. 2009
Autor: profit

Malé a střední podniky mohou získat půl miliardy korun na pořízení informačních technologií. Ministerstvo průmyslu a obchodu dnes vyhlásilo třetí výzvu k předkládání žádostí o evropské dotace z programu ICT v podnicích.

Autor: Euro

BRAND24

Zájemci mohou již nyní konzultovat své projekty s odborníky agentury CzechInvest, i když příjem žádostí poběží od 1. ledna do 15. října 2010. Podnikatelé mohou získat dotaci minimálně 350 tisíc a maximálně 20 milionů korun na jeden projekt. Záměry musí být uskutečněny mimo hlavní město Prahu. Kromě podniků ze zpracovatelského průmyslu, z výzkumu a vývoje a ze strategických služeb mohou nyní žádat i subjekty zaměřující se na úpravu odpadů, výstavbu budov nebo vydavatelství.

„Hardware i software a související služby, například práci expertů nebo přístup k databázím, si mohou podnikatelé buď pronajmout, anebo i přímo koupit,“ uvedla pověřená generální ředitelka agentury CzechInvest Alexandra Rudyšarová. V rámci druhé výzvy obdržel CzechInvest celkem 373 žádostí, nejvíce z Jihomoravského, Zlínského a Středočeského kraje.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).