Menu Zavřít

Mediální vlny kolem nás

13. 5. 2011
Autor: profit

V mediálních vlnách se pohybuje náš svět. Mánie Beatles vydržela několik let. Za posledních pár týdnů jsem zaregistrovala mánie tři...

Mediální vlny kolem nás

Foto: Profimedia.cz

První – malá česká: Kristýna Kočí a její verbálně erotický život – témata, která ruku v ruce se vším, co se týkalo nejmenší, nejmladší a nejméně srozumitelné parlamentní strany, zaplňovala média několik týdnů. Slovo na „p“, označující nejoblíbenější lidskou činnost, se díky VV téměř stalo spisovným.

Světovější už byl „pohádkový“ sňatek následníka britského trůnu s „prostou dívkou z lidu“ – téma globální. I média považovaná za „seriózní“ vydávala celé dny obdivné vzdechy a materiály o tom, zda nastávající „popelka“ nezhubla, neztloustla, co bude mít na sobě a kdo jí půjde za družičku. Svatbu vysílal „celý svět“. Veřejná služba svatbu vysílala též, čímž splnila svou úlohu informovat, komerční média přihodila několik „analýz“ o lásce Britů k monarchii. Názory republikánů – odpůrců monarchie – v celém Commonwealthu ne zcela pominuli, ale…

Vidět televizního redaktora, vážně popisujícího svatbu lidí, jejichž vliv na světovou politiku bude prakticky nulový, je zvláštní. S pocitem, že se dozvídáme státní tajemství, jsme byli informováni o drbech britského bulváru.

CONTENT24

Média zachránil Usáma bin Ládin. Přesně několik dní po svatbě, kdy už jí byli přesyceni úplně všichni, jej prý hoši od SEALs zastřelili. A všichni začali plnit média nefalšovaným nadšením. Proč mrtvolu nejhledanějšího teroristy hodili do moře málem ještě před tím, než vydechl naposled, to je trochu záhada, ale ona se časem vyřeší. Anebo ne. Mýty mají právo na život stejně jako holá studená pravda.

Po mrtvole „zaručeně pravého“ Usámy si holt budeme muset najít něco jiného. Ono se snad něco najde… Něco, co nepochybně vzbudí další vlnu jásotu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).