Manažerky se učily jíst kaviár i ústřice

21. března 2005, 00:00 - ANDREA CERQUEIROVÁ, GABRIELA ŘÍHOVÁ
21. března 2005, 00:00

Klub manažerek České manažerské asociace uspořádal spolu s pražským Středním odborným učilištěm stravování poučné setkání Jak na ryby a rybí lahůdky. Studenti a učitelé názorně ukazovali manažerkám, jak se ryby (kupříkladu kaviár, suši, krevety, ústřice) správně připravují a konzumují a jaké víno se ke které hodí.

Poučná byla i rada učitelky odborných předmětů Ireny Pražákové, jak by měl vypadat vydatný velikonoční manažerský oběd. Ten se má sestávat z aperitivu Cinzano bianco, jarního vajíčkového salátu s pažitkou a piva. Následují pomlázková zeleninová polévka, velikonoční hlavička (nádivka), jehněčí kotlety s rozmarýnem, houbový brambor pečený v alobalu, kadeřavý hlávkový salát s ředkvičkou, růžové víno, řez čokoládového beránka, sekt a dobrá káva.

Foto autor| foto: Andrea Cerqueirová

Mohlo by vás zajímat

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

  • Je o mě zájem, říká expremiér Jiří Paroubek v Euro TV

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

Hry pro příležitostné hráče