Manažerky se učily jíst kaviár i ústřice

21. března 2005, 00:00 - ANDREA CERQUEIROVÁ, GABRIELA ŘÍHOVÁ
21. března 2005, 00:00

Klub manažerek České manažerské asociace uspořádal spolu s pražským Středním odborným učilištěm stravování poučné setkání Jak na ryby a rybí lahůdky. Studenti a učitelé názorně ukazovali manažerkám, jak se ryby (kupříkladu kaviár, suši, krevety, ústřice) správně připravují a konzumují a jaké víno se ke které hodí.

Poučná byla i rada učitelky odborných předmětů Ireny Pražákové, jak by měl vypadat vydatný velikonoční manažerský oběd. Ten se má sestávat z aperitivu Cinzano bianco, jarního vajíčkového salátu s pažitkou a piva. Následují pomlázková zeleninová polévka, velikonoční hlavička (nádivka), jehněčí kotlety s rozmarýnem, houbový brambor pečený v alobalu, kadeřavý hlávkový salát s ředkvičkou, růžové víno, řez čokoládového beránka, sekt a dobrá káva.

Foto autor| foto: Andrea Cerqueirová

Mohlo by vás zajímat

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

  • Aleš Kučera: Chvíli potrvá, než se lidé naučí se státem…

  • Ondřej Kania: Otevřeme další dvě školy

  • Martin Burda: Bankám v Česku ujíždí vlak

  • Mnislav Zelený Atapana: Přítel amazonských indiánů

  • Jan Bílý: Nebuď uštvaný manažer. Buď král!

  • Jaroslav Žlábek: Na jedno nabití ujedeme 1000 kilometrů

  • Daniel Stein Kubín: Slova jsou jen slova, surf a poušť…

Hry pro příležitostné hráče