Mám strach o řízek

16. června 2011, 04:39 - Iva Lecká
16. června 2011, 04:39

Nikdy jsem nebyla příliš velkým milovníkem zeleniny. Bio móda mě ze začátku poněkud děsila a daleko sympatičtější mi byl pořádně propečený steak.

Foto: Profimedia.cz

Ovšem poté, co se celý svět spiknul proti španělským okurkám, začalo mi být zeleniny docela líto.

Celou dobu si říkám, jak k tomu ta nebohá zelenina přijde. Roste si v klidu na plantáži a těší se na výlet do světa. Nakonec je nařčena z toho, že je nosičem zákeřné bakterie, která umí život pekelně znepříjemnit, a dokonce i vzít.

A tak se díky Německu, národu konfliktnímu už od pradávna, okurky spolu s rajčaty a salátem dostávají do prekérní situace. Označené za škůdce první kategorie končí v kontejnerech a v laboratořích, kde nakonec přijdou na to, že jsou v tom vlastně chudinky nevinně. I německé úřady už chtějí varování před jejich konzumací stáhnout. Za všechno prý teď může naklíčené obilí. Drama, zdá se, vrcholí. Občan tápe, zeleninu bojkotuje, vegetariáni trpí hlady a zahraniční zemědělci pláčou. Svět se řítí do další krize. Přemýšlím, která zelenina ještě přijde na řadu a trochu se bojím o patizon. Kauza pokračuje a já jen tiše doufám, že to nakonec nesvedou na vepřový řízek.

Mohlo by vás zajímat

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

  • Je o mě zájem, říká expremiér Jiří Paroubek v Euro TV

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

Hry pro příležitostné hráče