Menu Zavřít

Malé banky zamíří na podnikatele

1. 6. 2012
Autor: Euro.cz

Finanční trh

Nováčky českého bankovního trhu nebude zajímat pouze retailový segment. Hodlají vsadit také na podnikovou sféru. „Jsme čistě retailová banka. Vnímáme ale velký zájem živnostníků a malých firem využít naše služby, takže přemýšlíme nad tím, jak bychom stejně jednoduché a srozumitelné služby, které teď nabízíme fyzickým osobám, nabídli i jim,“ řekl týdeníku Euro Erich Čomor, šéf Air Bank ze skupiny PPF. „Pravděpodobně představíme naši nabídku pro živnostníky příští rok,“ doplnil.
I nové banky si uvědomují silný potenciál drobných a středních podnikatelů a přizpůsobují tomu nabídku služeb. „Zhruba deset procent našich klientů je z podnikové sféry a jejich počet průběžně roste,“ poznamenal Leoš Pýtr, šéf Equa bank, která před několika dny rozjela neúčelnou hypotéku určenou výhradně podnikatelům.
Už loni rozšířila nabídku pro tento segment mBank, když umožnila povolené přečerpání na podnikatelském účtu. Zuno Bank ani Axa Bank, které se řadí k pěti bankovním nováčkům českého trhu, zatím žádný produkt cílený na živnostníky nemají. Do budoucna ho prý ale nevylučují.
Pokud jde o úvěry, přísnost velkých bank žene podnikatele stále častěji do náruče nebankovních společností. To nedávno potvrdila svými výsledky i společnost Bez banky, která poskytuje krátkodobé půjčky oproti ručení. Firma letos zaznamenala meziroční trojnásobný zájem podnikatelů o půjčky. Malé bankovní domy si proto potenciál uvědomují a cítí šanci, jak ukořistit velkým finančním skupinám další klienty.

BRAND24

BOX
Banky vs. podnikatelé
Jak vypadá nabídka pěti malých bank mířená na podnikatele
Mají
mBank
Equa bank
Připravují
Air Bank
Zatím nic
Axa Bank
Zuno Bank

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).