Menu Zavřít

Majitel výrobce dlažby BEST prodává firmu

5. 5. 2008
Autor: Euro.cz

Tomáš Březina, majitel společnosti BEST a podnikatel roku 2007, prodá do tří měsíců stoprocentní podíl ve své firmě, která je největším výrobcem betonové dlažby v České republice a drží na tuzemském trhu téměř 50 procent.

BRAND24

Tomáš Březina, majitel společnosti BEST a podnikatel roku 2007, prodá do tří měsíců stoprocentní podíl ve své firmě, která je největším výrobcem betonové dlažby v České republice a drží na tuzemském trhu téměř 50 procent. Zhruba 20 potenciálních kupců, převážně nadnárodních výrobců stavebních hmot, těžařů a finanční investorů, předkládá nyní své nabídky.

„Konkrétní kupec zatím není dán,“ řekl Březina. Podle auditorských firem a odborníků z oboru je tržní hodnota 17 let fungujícího podniku mezi 2,2 a 2,5 miliardy korun. Majitele Bestu oslovují kupci již roky, ale vždy odmítl. Hlavním důvodem prodeje je podle Březiny fakt, že čtyři konkurenční čeští výrobci, kteří drží asi 40 procent trhu, odmítli prodej svých firem Bestu. „Před týdnem jsem s nimi ukončil neúspěšná víceletá jednání,“ dodal.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).