Menu Zavřít

Lotyšsko je branou do Ruska

2. 5. 2006
Autor: Euro.cz

EMIL BEBER, PŘEDSEDA VÝROBNÍHO DRUŽSTVA KOVOBEL: * V Lotyšsku spolupracujete s partnerskou firmou, která zajišťuje prodej vašich skládacích skladovacích kontejnerů. Jak jste se na tento trh dostali? Naše aktivity na lotyšském trhu jsme zahájili ve spolupráci s ředitelem zahraniční kanceláře agentury CzechTrade v Rize, který nám loni v červnu našel vhodnou partnerskou firmu.

EMIL BEBER, PŘEDSEDA VÝROBNÍHO DRUŽSTVA KOVOBEL:

V Lotyšsku spolupracujete s partnerskou firmou, která zajišťuje prodej vašich skládacích skladovacích kontejnerů. Jak jste se na tento trh dostali?

Naše aktivity na lotyšském trhu jsme zahájili ve spolupráci s ředitelem zahraniční kanceláře agentury CzechTrade v Rize, který nám loni v červnu našel vhodnou partnerskou firmu.

Čím je tento trh tak zajímavý?

Lotyšský trh je pro nás atraktivní tím, že odtamtud můžeme efektivně obsluhovat Litvu a Estonsko a také obrovský ruský trh.

S jakými jste se setkali problémy?

Naše spolupráce jak se zahraniční kanceláří Czech Trade, tak s naším obchodním partnerem probíhala a pokračuje bez jakýchkoliv rušivých momentů nebo problémů. Platební morálka našeho partnera je průměrná, ale pohledávky máme poměrně dobře zajištěné, takže s jejich inkasem nemáme vážnější potíže.

CONTENT24

Jak probíhají obchodní jednání s lotyšskými protějšky?

Nejzajímavější obchodní jednání bylo při zahájení naší spolupráce, kdy jsem z důvodu nedostatku času přiletěl do Rigy pozdě večer. Ještě týž večer a druhý den dopoledne jsme projednali s naším potenciálním obchodním partnerem za účasti ředitele zahraniční kanceláře agentury CzechTrade v Rize všechny aspekty naší spolupráce. Druhý den po příletu jsem tak odletěl s podepsaným kontraktem v kapse domů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).