Menu Zavřít

Lidé a firmy

12. 12. 2005
Autor: Euro.cz

ALCATEL Michal Svoboda Novým ředitelem podpory prodeje společnosti Alcatel Czech se stal Michal Svoboda. Do svého nového působiště přišel z Lucent Technologies a v Alcatelu bude mít na starosti vedení týmu předprodejní podpory v České republice, Slovenské republice a v Maďarsku.

ALCATEL Michal Svoboda

Novým ředitelem podpory prodeje společnosti Alcatel Czech se stal Michal Svoboda. Do svého nového působiště přišel z Lucent Technologies a v Alcatelu bude mít na starosti vedení týmu předprodejní podpory v České republice, Slovenské republice a v Maďarsku. Svoboda se v oboru výpočetní techniky a telekomunikací pohybuje již 29 let. Po absolutoriu pražského ČVUT pracoval v letech 1976 až 1980 ve společnosti Pragotron jako návrhář hardware. Poté působil jedenáct let v ČEZ jako vedoucí oddělení technické údržby výpočetního střediska. Výpočetní technice zůstal věrný i na svých dvou dalších působištích - ve společnosti IBM Česká republika a Unisys Česká republika.

UNILIVER ČR Marcela Němcová, Jakub Puchalský

Novou manažerkou komunikace a tiskovou mluvčí společnosti Unilever ČR se stala Marcela Němcová. Ve funkci nahradí Jakuba Puchalského, který po více než dvou letech přechází v rámci Unileveru do Rotterdamu na pozici ředitele interní komunikace pro Evropu. Před nástupem do Unileveru Puchalský pracoval mimo jiné v zahraničním vysílání BBC a v letech 1998 a 1999 byl generálním ředitelem České televize. Němcová pracuje v Unileveru od roku 1993 především na marketingových pozicích. Zkušenosti získala také v inovačním centru deodorantů pro Evropu ve Velké Británii, kde působila v letech 1996 až 1997. Vystudovala ekonomii a management stavebního inženýrství na ČVUT v Praze.

ELANOR Petr Homolka, Vlastislav Mach

Společnost Elanor, dodavatel systémů pro mzdy a personalistiku a poskytovatel mzdového outsourcingu v České republice, jmenovala nového výkonného ředitele a ředitele sekce expanze a rozvoj. Petr Homolka bude od ledna 2006 působit ve funkci výkonného ředitele a jako statutární zástupce společnosti. Homolka byl od roku 1991 jedním se zakladatelů a spoluvlastníků společnosti Elanor. Novým ředitelem sekce expanze a rozvoje se stal Vlastislav Mach. Ve své nové roli je zodpovědný za plánovanou expanzi společnosti Elanor na trhy střední a východní Evropy. Dříve působil na různých manažerských pozicích u předních českých i zahraničních společností, například u Crystalex v Česku a Beijing Faaite v Číně.

BUREAU VERITAS GROUP ČR Ivan Oliva

Vedení české pobočky Bureau Veritas Group převzal Ivan Oliva. Konkrétně bude mít na starosti Bureau Veritas Czech Republic a BVQI Czech Republic, což je nezávislý certifikační orgán Bureau Veritas. V letech 1998 až 2004 Oliva působil jako generální ředitel ve firmě Spofa Dental a předtím pracoval třináct let na vrcholových pozicích ve farmaceutickém průmyslu, převážně v Německu (Spofa, BerlinChemie, Schering Plough). Bureau Veritas Group ČR se zabývá CE značením a akreditováním laboratorních potravin. Dále kontrolami pro průmysl, zemědělství, služby a poradenství.

SKANSKA ČR Petr Fanta

Novým výkonným ředitelem Divize Project Development společnosti Skanska CZ se stane dosavadní ředitel úseku komerčního developmentu téže divize Petr Fanta. Dozorčí rada společnosti jej zvolila také novým členem představenstva. V obou funkcích tak nahradí Jiřího Poletína, který ze Skansky odchází. Fanta je absolventem ČVUT v Praze a Hallam University v Sheffieldu. Mezi jeho priority v nové funkci bude patřit zejména rozvíjení aktivit divize v oblasti rezidenčního developmentu a projektů administrativních budov.

SCHENKER Petr Sláma

Ředitelem pro strategii a marketing ve společnosti Schenker se stal Petr Sláma. Ten do firmy přichází z Pivovarů Staropramen, kde zodpovídal za vybudování a řízení Oddělení pro klíčové zákazníky. Následně byl pak pověřen i řízením Oddělení rozvoje obchodu retail a gastro. Byl také členem dozorčí rady společnosti a členem mezinárodního strategického týmu pro klíčové zákazníky. Vystudoval strojní fakultu Technické univerzity v Liberci.

BRAND24

ČESKÝ TELECOM Martin Žabka

Novým tiskovým mluvčím Českého Telecomu se stal Martin Žabka, který doposud působil v oddělení Public Relations společnosti jako Senior specialista pro komunikaci. Před tím získával bezmála čtyři roky zkušenosti ve společnosti Eurotel Praha, kde zastával pozice od Media Relations Specialisty po Senior Specialistu Public Relations. Svou profesní dráhu začínal ve vydavatelství Trade & Leisure Publications vydávající odborné časopisy.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).