Menu Zavřít

Lidé a firmy

25. 7. 2005
Autor: Euro.cz

ÚŘAD VLÁDY Jakub Juříček Poradcem místopředsedy vlády pro ekonomiku Martina Jahna se stal Jakub Juříček (28). Na Úřad vlády přišel v souvislosti s přípravou Národního programu reforem (politický dokument, obsahující zamýšlené reformní kroky na podporu růstu a pracovních míst pro tříleté období), klíčového dokumentu pro naplňování Lisabonské strategie.

ÚŘAD VLÁDY Jakub Juříček

Poradcem místopředsedy vlády pro ekonomiku Martina Jahna se stal Jakub Juříček (28). Na Úřad vlády přišel v souvislosti s přípravou Národního programu reforem (politický dokument, obsahující zamýšlené reformní kroky na podporu růstu a pracovních míst pro tříleté období), klíčového dokumentu pro naplňování Lisabonské strategie. Juříček dosud působil v Agentuře na podporu podnikání a investic CzechInvest, kde zastával pozici ředitele divize Rozvoje firem. Byl zodpovědný za oblast rozvoje lidských zdrojů, zlepšování podnikatelského prostředí a rozvoj konkurenceschopnosti českých podniků. Vystudoval národohospodářství na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity, absolvoval studijní program European Business Studies v Belgii, mluví anglicky a francouzsky.

ČSOB POJIŠčOVNA Karel Haas

Novým členem dozorčí rady ČSOB Pojišťovny je Karel Haas (32), kterého do této funkce zvolili zaměstnanci společnosti. Dozorčí rada tak nyní pracuje v kompletním složení. Haas má dlouholeté zkušenosti v pojišťovnictví. Do ČSOB Pojišťovny nastoupil v roce 1999 jako právník, později pracoval jako ředitel odboru péče o klienty úseku pojištění občanů. Poprvé ho zaměstnanci zvolili do dozorčí rady před pěti lety. V roce 2002 na dva roky opustil řady ČSOB Pojišťovny a přešel do Prahy k České pojišťovně, kde působil na pozici ředitele odboru správy životního pojištění pro hlavní město. Začátkem letošního roku se vrátil do Pardubic na ústředí ČSOB Pojišťovny a pracuje jako právník v právním odboru.

ČECHOFRACHT Čestmír Kubečka

Na pozici ředitele úseku logistiky Čechofrachtu nově působí Čestmír Kubečka (53). V přední české spedičně-logistické společnosti bude zodpovídat za řízení, rozvoj a prodej logistických služeb a průřezově za celou obchodní oblast. Kubečka naposledy působil na postu ředitele divize velkoobjemových vaků Lanexu Bolatice. V letech 2002 až 2004 řídil ve společnosti Spolchemie Ústí nad Labem chod strategické výrobní jednotky SBU Pryskyřice a byl zodpovědný za výrobu, logistiku a prodej produktů ze syntetických pryskyřic. Kariéru odstartoval v roce 1976 v Tesle Rožnov a bohaté zkušenosti s logistikou a řízením nasbíral během působení ve společnostech Procter & Gamble, Keravit Ostrava a Tonak Nový Jičín. Do Čechofrachtu přichází s cílem posílit přední postavení společnosti na spedičně-logistickém trhu, zdůrazňuje zkvalitnění obchodních aktivit.

CEEMARK CS CZECH Jiří Sedláček

Jiří Sedláček doplnil tým přímého prodeje společnosti CEEmark CS Czech, zastupující značku Lexmark na českém trhu. Sedláček nastoupil do pozice Large Accounts Sales Executive. Do konce května 2005 působil na pozici ředitele pražské pobočky významné IT společnosti působící v oblasti tiskových řešení.

MERLIN Martin Pondělíček Petr Vyšín Do funkce výkonného ředitele společnosti Merlin s působností pro Česko a Slovensko byl jmenován dosavadní člen vedení Martin Pondělíček. Ředitelem úseku realizace se současně stal Petr Vyšín. Pondělíček vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze, Fakultu řízení. Před příchodem do Merlinu pracoval v podniku zahraničního obchodu Merkuria a následně jako obchodní ředitel ve společnosti C. T. I. Do společnosti Merlin nastoupil v roce 1996. Vyšín absolvoval fakultu strojního inženýrství na ČVUT v Praze. Profesní kariéru začal jako programátor a projektový manažer ve společnosti Exprit. V Merlinu působí od roku 2002 na pozici ředitele pro jakost a kvalitu. DIMAR

Martin Eibich Obchodní oddělení společnosti Dimar posílilo na pozici Client Service Director o Martina Eibicha. Ten si přináší zkušenosti ze zadavatelské sféry, konkrétně z Českého Telecomu, kde v posledních dvou letech působil na pozici Branch Manager a byl zodpovědný za segment B2B. Profesní zkušenosti chce využít v Dimaru, kde je zodpovědný za rozvoj a řízení obchodního oddělení. Jeho hlavním úkolem je postupné rozšiřování korporátní klientely a stálé zvyšování kvality služeb zákazníkům. FREKVENCE 1, EVROPA 2, INFO RADIO

BRAND24

Tereza Typoltová**

Rádia Frekvence 1, Evropa 2 a Info Radio získala další posilu: Terezu Typoltovou (37), dosavadní vedoucí marketingu a komunikace České televize. Ta bude v marketingu těchto rádií skupiny Lagerdere Active Radio International CZ zodpovídat za podlinkové aktivity. Typoltová nastoupila do České televize v roce 2000, od té doby působila jako manažerka mediálního partnerství a vedoucí projektu Pomozte dětem. Od června 2004 až doposud zastávala pozici vedoucí marketingu a komunikace České televize. Před nástupem do televize pracovala jako vedoucí komunikace Uměleckoprůmyslového muzea v Praze. 

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).