Menu Zavřít

Lidé a firmy

21. 2. 2005
Autor: Euro.cz

MICROSOFT Jan MuhlfeitSpolečnost Microsoft oznámila jmenováni Jana Muhlfeita do funkce viceprezidenta pro veřejnou správu. V nové roli bude zodpovědný za vztahy s vládami v oblasti Evropy, Středního východu a Afriky.

MICROSOFT Jan Muhlfeit

Společnost Microsoft oznámila jmenováni Jana Muhlfeita do funkce viceprezidenta pro veřejnou správu. V nové roli bude zodpovědný za vztahy s vládami v oblasti Evropy, Středního východu a Afriky. Zaměří se také na vztahy s globálními mezinárodními organizacemi včetně Organizace spojených národů, NATO, Světové banky, Mezinárodního měnového fondu a institucemi Evropské unie. Muhlfeit nastoupil do Microsoftu v roce 1993. Jako člen vrcholového vedení společnosti byl doposud ve funkci viceprezidenta zodpovědný za řízení poboček ve 28 zemích, převážně v regionu střední a východní Evropy. Ve své práci s vládami, zákazníky i partnery se soustředil zejména na pozvednutí jejich konkurenceschopnosti.

ECK GENERATING Milan Prajzler

Nového generálního ředitele má společnost ECK Generating, člen skupiny Kladno Energy Businesses (KEB), která patří mezi největší • nezávislé výrobce energie v České republice. Stal se jím Milan Prajzler, který je zároveň členem výkonného výboru a vedoucím týmu finančních služeb KEB. U kladenských energetických společností, vlastněných švýcarskou společností Atel, Prajzler pracuje již 13 let. Kariéru zahájil ve společnosti Poldi Kladno. Mimo zaměstnání zastává také funkci předsedy představenstva OHK Kladno. Dále je členem představenstva Krajské Hospodářské komory Střední Čechy a členem Správního výboru Regionální Rozvojové Agentury Střední Čechy.

ČESKÝ TELECOM Rostislava Gordon-Smithová

Výkonnou ředitelkou pro lidské zdroje společnosti Český Telecom se stala Rostislava Gordon-Smithová. Má osmnáct let zkušeností v působení v oblasti řízení a rozvoje lidských zdrojů nejen v České republice, ale i v Kanadě, Velké Británii, Hongkongu a v dalších zemích. Získala i praktické zkušenosti s rozvojem firemní kultury, implementací procesů, rozvojem managementu a řízení ve všech oblastech lidských zdrojů v mezinárodních i lokálních společnostech. V roce 2000 byla jmenována jednou z padesáti největších světových vedoucích pracovníkův oblasti lidských zdrojů (program „50 Worlďs Top HR Leaders“). Dále je členkou představenstva České společnosti pro rozvoj lidských zdrojů. Vzdělání získala ve Velké Británii, Kanadě a Austrálii.

TECH DATA ISTRIBUTION Ondřej Pavlík

Do funkce obchodního ředitele společnosti Tech Data Distribution byl jmenován Ondřej Pavlík. Přichází ze společnosti APC, kde pracoval od roku 1997 na různých pozicích v rámci zastoupení pro Českou republiku. Posléze zastával pozici na evropské úrovni řízení distribučního kanálu v rámci celého regionu. V nové funkci bude odpovědný za fungování a rozvoj prodeje počítačů, serverů, storage, periferií, spotřebního materiálu, PC komponentů, mobilních telefonů a spotřební digitální elektroniky.

MERCURY Peter Prestele

BRAND24

Dosavadní výkonný ředitel společnosti Mercury Interactive Corporation pro střední Evropu Peter Prestele převzal s okamžitou platností vedení obchodních aktivit i ve Švýcarsku a východní Evropě (včetně Česka a Slovenska). Mercury, globální leader v oboru BTO (Business Technology Optimization), tímto krokem posiluje zaměření na rozvíjející se východoevropský trh. „Těší mě, že se mohu podílet na slibném rozvoji východoevropského trhu s jeho ohromným potenciálem a současně pokračovat v úspěšné expanzi BTO ve Švýcarsku,“ komentuje Prestele.

HEWLETT-PACKARD Milan Prypoň Společnost Hewlett-Packard oznámila, že do funkce generálního ředitele a zároveň ředitele divize Customer Solutions Group byl jmenován Milan Prypoň. Ten pracuje a zastává vedoucí manažerské pozice ve společnosti HP od roku 1994. V nové funkci se zaměří na čtyři klíčové oblasti: strategický rozvoj informačních technologií u zákazníků, budování hospodářského růstu společnosti, upevnění vedoucí pozice HP na českém trhu a rozvíjení silného personálního kapitálu HP.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).