Menu Zavřít

Lidé a firmy

10. 10. 2005
Autor: Euro.cz

CALLIN Igor Helekal Ředitelem nově založené společnosti Callin, která se zabývá prodejem pojištění po telefonu, se stal Igor Helekal (43). Na místo přichází z eBanky, kde zodpovídal za řízení oblasti provozu včetně klientského servisu. Jeho hlavním úkolem je především rozjezd prodeje pojištění přes telefon.

CALLIN Igor Helekal

Ředitelem nově založené společnosti Callin, která se zabývá prodejem pojištění po telefonu, se stal Igor Helekal (43). Na místo přichází z eBanky, kde zodpovídal za řízení oblasti provozu včetně klientského servisu. Jeho hlavním úkolem je především rozjezd prodeje pojištění přes telefon. Vystudoval Fakultu jadernou a fyzikálně inženýrskou, obor matematické inženýrství na ČVUT a Yale School of Management v New Haven. Poté působil šest let jako konzultant v poradenské firmě McKinsey & Company, kde se specializoval na oblasti finančních služeb a IT systémů, a následně tři roky řídil oblasti přímých kanálů, rizika, IT a provozu ve slovenské UniBance.

VAK JIŽNÍ ČECHY Martin Paštika

Do pozice generálního ředitele a místopředsedy představenstva společnosti Vodovody a kanalizace Jižní Čechy (VaK JČ) přišel Martin Paštika. Ten již od začátku tohoto roku působil ve společnosti jako zástupce majoritního akcionáře a byl zodpovědný za řízení restrukturalizačního projektu. Do VaK JČ přišel ze skupiny Expandia. Předtím působil ve vedení nábytkářské firmy Jitona a společností Vlnap a Vigona. V poslední době také úzce spolupracoval se skupinou J&T Investment Advisors, kde byl zodpovědný za zavedení systému řízení do firem v industriální části této finanční skupiny (například ČKD Blansko, Kablo Elektro, Masna Kroměříž, Vulkan).

INVIA. CZ Aleš Kalina

Invia.cz, největší on-line prodejce dovolené, jmenovala do pozice generálního ředitele Aleše Kalinu. Zakladatelé a majitelé firmy Radek Stavinoha a Michal Drozd se rozhodli ponechat si pouze strategická rozhodnutí o dalším rozvoji a směřování. Hlavním cílem Kaliny bude nadále rozvíjet aktivity společnosti s důrazem na zachování vysoké kvality služeb zákazníkům. Kalina nastoupil na jaře tohoto roku do Invia.cz na pozici finančního ředitele. Zkušenosti čerpal během sedmiletého působení jako finanční ředitel firmy Microsoft pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. Poslední tři roky se zabýval finančním poradenstvím.

McDONALD’S Alexander Molnár

Novým personálním a tréninkovým ředitelem společnosti McDonald’s ČR/SR byl jmenován Alexander Molnár (35), který poslední dva roky zastával stejnou pozici v McDonald’s Maďarsko. Kariéru u McDonald’s zahájil v roce 1992 jako zaměstnanec první pražské restaurace ve Vodičkově ulici. Za tři roky se vypracoval na vedoucího restaurace a posléze na provozního konzultanta. V letech 2000-2003 zastával pozici tréninkového manažera.

LCS INTERNATIONAL Vladan Zajeský Po dokončené fúzi se z LCS Softprofes stala pobočka LCS International. Novým ředitelem zde byl jmenován Vladan Zalejský (38), který bude mimo jiné zodpovědný za rozvoj ekonomického systému pro podnikatele a malé firmy. Zalejský vystudoval Matematickou analýzu na Přírodovědecké fakultě v Olomouci. V letech 1991-2004 pracoval v PVT, kde se vypracoval ze správce systému přes vedoucího projektu až po ředitele odboru systémových služeb a vývoje. Společnost LCS je nejvýznamnějším českým producentem podnikových aplikací. MEXX REALITY PRAHA

BRAND24

Iva Cikánková

Novou ředitelkou sítě realitních kanceláří Mexx Reality se stala Iva Cikánková (33). Vedle řízení firmy a náboru lidských zdrojů bude mít na starosti i další fáze připravované expanze kanceláře. Cikánková vystudovala Fakultu tělovýchovy a sportu Univerzity Karlovy. Realitní praxi se věnuje šest let.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).