Menu Zavřít

Lidé a firmy

11. 10. 2004
Autor: Euro.cz

Kdo změnil působiště během minulého týdne? Koho firmy nově angažovaly? Profit přináší informace o dění v personální oblasti.

ČECHOFRACHT

Roman Vokálek

Personálním ředitelem České spedičně-logistické společnosti Čechofracht se stal Roman Vokálek (40 let). Hlavním úkolem Vokálka bude strategické řízení personální oblasti a další rozvoj firmy. Naposledy Vokálek působil v konzultantské společnosti Deloitte & Touche na pozici manažera. Zkušenosti v oblasti řízení lidských zdrojů získal během pětiletého působení ve společnosti Jan Becher. V předchozích zaměstnáních prošel různými manažerskými posty ve společnostech Pepsi Cola International a Procter & Gamble. Vystudoval Českou zemědělskou univerzitu v Praze.

VOLKSWAGEN

David Liška

Divizi Volkswagen osobní vozy společnosti Import Volkswagen Group povede David Liška (33). Liška dosud ve společnosti IVG pracoval jakou vedoucí Divize Audi. V čele tuzemského týmu Volkswagen tak vystřídal Manfreda Aschenbrennera, jenž byl pověřen jinými úkoly v rámci IVG. V roce1994 nastoupil do společnosti Škoda Auto, v jejímž rámci začal v roce 1996 pracovat v oddělení produktového marketingu Volkswagen/Audi. V dubnu roku 1998 pokračoval v její Divizi Audi, jejíž se stal v listopadu 2001 vedoucím. V této funkci jej nyní nahradil Petr Neústupný (30).

VÚB BANKA

Ivan Duda

Do vedení české pobočky slovenské VÚB banky byl počátkem září jmenován Ivan Duda . K jeho základním cílům patří především implementace nové obchodní strategie banky v České republice. Duda vystudoval kybernetiku na ČVUT. V bankovnictví pracuje od roku 1993, od roku 2000 působil na Slovensku nejprve jako předseda představenstva a generální ředitel Komerční banky Bratislava, následně na několika restrukturalizačních projektech v rámci VÚB, naposledy v pozici předsedy představenstva a generálního ředitele stavební spořitelny VÚB-Wüstenrot.

 

HENKEL ČR

Sabine Schauerová

Komunikaci v Evropě přebírá Sabine Schauerová . Stane se manažerkou korporátní komunikace regionů Evropa, střední východ, Afrika (tzv. země EMEA) a střední a východní Evropa (CEE). Pro společnost pracuje již čtyři roky. Jako manažerka komunikace regionů EMEA a CEE má pracovat především mimo vídeňskou kancelář společnosti Henkel - bude cestovat a podporovat rozvoj komunikace v jí svěřených zemích. Přemístěním regionů CEE a EMEA učinila společnost Henkel další krok ve vývoji struktury globální a efektivní korporátní komunikace.

CzechTrade

BRAND24

**Jitka Hanzlíčková

Novou generální ředitelkou CzechTrade se 1. října stala Jitka Hanzlíčková (27), která byla pověřena řízením agentury po odchodu Martina Tlapy. Hanzlíčková působí v CzechTrade od roku 2000. Měla na starosti přípravu programů agentury na čerpání prostředků z fondů EU a finančních dotací exportujícím firmám. Vloni se stala vrchní ředitelkou a zástupkyní generálního ředitele agentury. V roce 2000 dokončila Vysokou školu ekonomickou, obor finanční řízení podniku. Absolvovala studium oboru řízení podniku na Galilee Collega v Izraeli.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).