Menu Zavřít

Liberecký kraj přispěje na turistiku

16. 10. 2006
Autor: Euro.cz

Více než 3,7 milionu korun z takzvaných grantových schémat Evropské unie chce Liberecký kraj rozdělit na podporu služeb cestovního ruchu podnikatelům. Vyzval je proto, aby do 30. listopadu předložili své projekty. Podpořené programy by měly přispět ke zlepšení služeb turistům a také je lépe informovat o možnostech kraje.

Více než 3,7 milionu korun z takzvaných grantových schémat Evropské unie chce Liberecký kraj rozdělit na podporu služeb cestovního ruchu podnikatelům. Vyzval je proto, aby do 30. listopadu předložili své projekty.

BRAND24

Podpořené programy by měly přispět ke zlepšení služeb turistům a také je lépe informovat o možnostech kraje. Podnikatelé mohou získat dotaci na průzkum trhu, tvorbu nejrůznějších produktů a propagačních materiálů či internetových prezentací i na jejich distribuci a prodej. Na projekty za nejméně 200 tisíc korun mohou malé a střední podniky získat dotaci až 46 procent, zbylou část musí financovat samy.

Přestože je Liberecký kraj po Praze rozlohou nejmenší, co do návštěvnosti turisty patří k nejvyhledávanějším. Loni kraj navštívilo 768 tisíc turistů, z toho přes 242 tisíc cizinců. Letos návštěvnost dál roste. Turisté míří hlavně do horských středisek v Krkonoších a Jizerských horách a také do Českého ráje. Vyhledávané jsou i jeho památky - zámky Sychrov, Frýdlant či Lemberk a hrad Trosky.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).