Menu Zavřít

LG uvedlo speciální edici Smartphonu Optimus Black

13. 7. 2011
Autor: profit

Společnost LG Electronics CZ, uvedla na český a slovenský trh pro všechny vyznavače designu limitovanou edici smartphonu LG Optimus Black v bílé barvě. Při návrhu tohoto smartphonu LG spolupracovalo s nadací světoznámého umělce Keitha Haringa a vytvořilo unikátní kryty.

LG uvedlo speciální edici Smartphonu Optimus Black

Foto: LG

LG Optimus Black patří mezi mobilní telefony LG, kde design hraje jednoznačně prim a byl mu při vývoji přikládán velký důraz. Je extrémně štíhlý (9, 2 mm) a díky váze 109 gramů se jedná o nejlehčí smartphone ve své třídě. Komu přijde černá barva příliš fádní, ten může sáhnout po speciální bílé edici.

LG 970 Optimus Black je smartphone vybavený operačním systémem Android, 4“ displejem a 1GHz procesorem. Zároveň se jedná o nejtenčí Android ve své kategorii, je štíhlý jen 9,2 mm a váží 109 gramů. Současně boduje svým displejem, který v současnosti nemá konkurenci. Jedná se o displej ze série NOVA a dosahuje jasu 700 nit, což je 700 kandel na m2. Díky tak vysokému jasu je displej čitelný za všech okolností i na přímém slunci. Nový displej je také energeticky nenáročný. Úroveň jasu se automaticky mění v závislosti na okolním osvětlení, ve vnitřních prostorách tak spotřebovává jen polovinu energie, oproti konvenčním LCD.

Mobilní telefony značky LG mají dlouholetou tradici v designových telefonech, což potvrzuje množství ocenění Red Dot Award. Bílá barva tomuto telefonu opravdu sluší a nechá vyniknout jeho tenkému tělu a ladným křivkám. Protože je bílých telefonů na trhu stále velmi málo, věříme, že díky výbavě a ceně bílý  LG Optimus Black naše zákazníky zaujme.“, uvedl Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics CZ.

Navíc chtělo LG svým zákazníkům přinést něco jedinečného, a proto připravilo spolu s nadací světoznámého umělce Keitha Haringa (www.haring.com) pro model LG P970 Optimus Black nové vzory. Smyslem bylo přinést kus umění do nástroje, který uživatelé používají každý den. Tato spolupráce dále pokračuje a tak bude Optimus Black dostupný nejen v černé a bílé barvě, ale zákazníci budou moci zvolit také kryt, který je navržen právě ve stylu Keitha Haringa.

LG Optimus Black nabízí zcela výjimečný design tvořený jemnými a hladkými linkami. O zobrazení se stará zcela nový a revoluční displej NOVA, který nabízí dokonalou čitelnost za všech světelných podmínek. Díky nové technologii přitom displej spotřebuje jen polovinu elektrické energie, oproti konvenčním LCD displejům. Při vývoji byl rovněž kladen velký důraz na ergonomii, aby se smartphone ovládal velmi jednoduše. Svůj podíl na skvělé funkčnosti má i moderní operační systém Android, který je ve verzi 2.2 Froyo, brzy bude pro LG Optimus Black k dispozici aktualizace na verzi 2.3 Gingerbread. Smartphone je též jako první na světě vybaven technologií Wi-Fi Direct™, která pomáhá rychle sdílet data mezi mobilními zařízeními. Fotoaparát na přední straně telefonu, určený primárně pro videohovory, má rozlišení 2 Mpix.

LG Optimus Black v limitovaných edicích bude na českém trhu dostupný od července 2011. Doporučená maloobchodní cena činí 9 900 Kč vč. DPH.

BRAND24

Keith Haring

Světoznámý umělec a aktivista. Byl inspirován uměním grafity, studoval na světoznámých grafických a designových školách. Proslavil se kresbami křídou na černé tabule v newyorském metru. Jeho díla se postupně objevily v řadě významných galerií po celém světě, mezi jeho nejznámější počiny patří malování po zdech: v Melbourne, Sydney, Rio de Janeiru, ale i Manhattanu a Paříži. V Berlíně pomaloval Berlínskou zeď v místě hraničního přechodu Checkpoint Charlie. Stal se symbolem pouliční kultury 20. století.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).