Menu Zavřít

Letošní nejvýznamnější poplatníci daně z příjmů právnických osob

13. 5. 2011
Autor: profit

Ministerstvo financí ve spolupráci s Generálním finančním ředitelstvím včera uspořádalo tradiční setkání zástupců ministerstva financí a české daňové správy s představiteli společností, které největší měrou přispěly do státního rozpočtu na dani z příjmů právnických osob za zdaňovací období 2010.

Letošní nejvýznamnější poplatníci daně z příjmů právnických osob

Foto: Profimedia.cz

Jde o symbolické ocenění dvaceti právnických osob, které se podílejí více než 30 % na celkovém inkasu daně z příjmů právnických osob,“ uvedl ministr financí Miroslav Kalousek.

Výběr právnických osob je prováděn na základě výše plateb provedených v průběhu roku na účet daně z příjmů právnických osob (bez vlivu daně provedené srážkou).

A kterých deset firem je na špici žebříčku? Nejvýznamnějším plátce je energetický gigant ČEZ, kterého následuje oblíbená Česká spořitelna a růžový operátor T-mobile. V první desítce jsou tak zastoupeni všichni tři hlavní mobilní operátoři, banky, a průmysloví tahouni jako škoda Auto a RWE Transgas.

TOP 10 nejvýznamnějších poplatníků daně z příjmů právnických osob za rok 2010

1     ČEZ, a. s.

2     Česká spořitelna, a.s.

3     T-Mobile Czech Republic a.s.

4     Česká pojišťovna a.s.

5     Komerční banka, a.s.

6     Telefónica O2 Czech Republic, a.s.

7     RWE Transgas, a.s.

8     šKODA AUTO a.s.

9     NET4GAS, s.r.o.

CONTENT24

10   Vodafone Czech Republic a.s.

Kompletní seznam TOP 100 nejvýznamnějších plátců daně z příjmů právnických osob je zveřejněn na internetových stránkách české daňové správy. Zveřejňovaný přehled je sestaven v sestupném pořadí podle objemu uhrazených plateb na dani z příjmů právnických osob a jmenovitě jsou uvedeny pouze ty právnické osoby, které se zveřejněním daly souhlas.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).