LEHKÉ JARNÍ POLÉVKY

15. března 2004, 00:00 - admin
15. března 2004, 00:00

Cibulková s jogurtem Svazeček mladé jarní cibulky očistíme, pokrájíme na kolečka a osmahneme na lžíci másla. Zalijeme vodou. V malém množství vody rozmícháme kelímek bílého jogurtu, nalijeme do polévky, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a provaříme.

HARMONIE CHUTÍ

Před podáváním vmícháme lžíci nasekané pažitky. Na talířích zdobíme kostičkami tmavého toastového chlebu, opečenými na olivovém oleji.

 

Jarní polévka všech barev

Na trošce másla osmahneme cibulku, přidáme nakrájenou mrkev, brokolici, celer a brambory. Vše společně osmahneme, pak zalijeme vodou a asi deset minut povaříme. Přidáme mraženou kukuřici, několik prolisovaných stroužků česneku a hrst jemně nasekaných jarních bylinek (mohou být i divoké - oprané lístky fialky, jahodníku, řebříčku, mladé kopřivy). Povaříme pět minut. Zdobíme opranými kvítky sedmikrásek (a nevěřící strávníky přesvědčíme, že jsou jedlé…)

Mohlo by vás zajímat

Další videa z Euro TV
  • Martin Komárek: Už nebudu klukem z plakátu

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

Hry pro příležitostné hráče