LEHKÉ JARNÍ POLÉVKY

15. března 2004, 00:00 - admin
15. března 2004, 00:00

Cibulková s jogurtem Svazeček mladé jarní cibulky očistíme, pokrájíme na kolečka a osmahneme na lžíci másla. Zalijeme vodou. V malém množství vody rozmícháme kelímek bílého jogurtu, nalijeme do polévky, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a provaříme.

HARMONIE CHUTÍ

Před podáváním vmícháme lžíci nasekané pažitky. Na talířích zdobíme kostičkami tmavého toastového chlebu, opečenými na olivovém oleji.

 

Jarní polévka všech barev

Na trošce másla osmahneme cibulku, přidáme nakrájenou mrkev, brokolici, celer a brambory. Vše společně osmahneme, pak zalijeme vodou a asi deset minut povaříme. Přidáme mraženou kukuřici, několik prolisovaných stroužků česneku a hrst jemně nasekaných jarních bylinek (mohou být i divoké - oprané lístky fialky, jahodníku, řebříčku, mladé kopřivy). Povaříme pět minut. Zdobíme opranými kvítky sedmikrásek (a nevěřící strávníky přesvědčíme, že jsou jedlé…)

Mohlo by vás zajímat

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

  • Aleš Kučera: Chvíli potrvá, než se lidé naučí se státem…

  • Ondřej Kania: Otevřeme další dvě školy

  • Martin Burda: Bankám v Česku ujíždí vlak

  • Mnislav Zelený Atapana: Přítel amazonských indiánů

  • Jan Bílý: Nebuď uštvaný manažer. Buď král!

  • Jaroslav Žlábek: Na jedno nabití ujedeme 1000 kilometrů

Hry pro příležitostné hráče