Lehká jídla už nejsou v módě

13. září 2010, 02:00 - Zina Plchová
13. září 2010, 02:00

Kdo by čekal, že si čeští manažeři stále hlídají zdravý jídelníček, ten se mílí. Byznys klientela například už dávno opustila snídaně s jogurtem a cornflakes nebo lehké saláty k obědu.

Autor: Jakub Stadler

Naopak, aktuálně nejoblíbenější jsou pro pracovní snídani vajíčka s pečenou slaninou, párečky nebo šunkou. U lehkých snídaní zůstává podle zjištění restaurací už jen asi dvacet procent manažerů. Konzervativní ale zůstávají lidé v případě obědů, kde je stále jedním z důležitých indikátorů jeho cena. Psychologickou hranicí pro polední menu v Praze je většinou cena 150 Kč. U nižších pracovních pozic pak mezi stokorunou a 130 korunami.

Mohlo by vás zajímat

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

Hry pro příležitostné hráče