Lehká jídla už nejsou v módě

13. září 2010, 02:00 - Zina Plchová
13. září 2010, 02:00

Kdo by čekal, že si čeští manažeři stále hlídají zdravý jídelníček, ten se mílí. Byznys klientela například už dávno opustila snídaně s jogurtem a cornflakes nebo lehké saláty k obědu.

Autor: Jakub Stadler

Naopak, aktuálně nejoblíbenější jsou pro pracovní snídani vajíčka s pečenou slaninou, párečky nebo šunkou. U lehkých snídaní zůstává podle zjištění restaurací už jen asi dvacet procent manažerů. Konzervativní ale zůstávají lidé v případě obědů, kde je stále jedním z důležitých indikátorů jeho cena. Psychologickou hranicí pro polední menu v Praze je většinou cena 150 Kč. U nižších pracovních pozic pak mezi stokorunou a 130 korunami.

Mohlo by vás zajímat

Finance
Hypotéky jsou více regulované a dražší, přesto zájem o ně roste
Co je třeba mít při silniční kontrole u sebe, abyste nedostali pokutu?
6 tipů, jak co nejlevněji vyměnit peníze v zahraničí na dovolené
Kde všude můžete v Česku prohlásit: „Zaplatím to bitcoinem“
ČNB reguluje výši hypoték. Kolik mohou banky půjčovat v zahraničí?
Auta
Pět lákavých ojetin, které vás ale nechají někde stát
Opel začal přijímat objednávky na Insignii Country Tourer a Exclusive. Český trh si ještě počká
BMW X5 M a X6 M přicházejí v absolutně černé edici Black Fire
Lada ukázala sériovou Vestu SW a Vestu Cross. Nová kombi vypadají opravdu dobře
Mapy.cz potkala největší změna za 10 let. Takhle teď vypadají
Technologie
Další grafiky s čipy Vega: Radeon Pro WX 9100 a možná první nález Vegy 11 s HBM2
Google News po letech v novém. Zpřehledňuje orientaci v obsahu členěním do karet
Microsoft uvolnil dávku oprav pro Windows, které se někteří smí vyhnout
Další kousek skládačky. Amazon spustil český Markeplace
Mapy.cz potkala největší změna za 10 let. Takhle teď vypadají
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít