Menu Zavřít

LČR prodloužily lhůty tendrů na lesní práce

13. 8. 2007
Autor: Euro.cz

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) kvůli chybě při zadání podkladů k miliardovým tendrům na lesnické zakázky posunul o několik dnů termíny pro podání nabídek a otevírání obálek. Podnik technickým nedopatřením zveřejnil na svém internetu chybné nabídkové soubory pro 28 výběrových řízení.

Jak informovala mluvčí Lesů Šárka Kubelková, z tendrů by měly vzejít firmy, které budou pro státní firmu pracovat v letech 2008 až 2010.

Podnik rozhodl, že termíny prodlouží u všech 257 výběrových řízení, která jsou podle různého modelu obchodu se dřevem rozdělena na dvě skupiny. Otevírání obálek se tak uskuteční postupně od 26. září do 3. října místo původně oznámeného termínu od 20. do 26. září.

CONTENT24

První část tendrů v hodnotě více než šesti miliard korun podnik vyhlásil v první polovině července. Zakázky se u této části týkají pouze pěstebních a těžebních prací, vlastní obchod se dřívím se bude dít v režii LČR.

Druhou část tendrů podnik vyhlásil 31. července a předpokládaná hodnota všech prací činí asi 4,6 miliardy korun a objem dřeva k prodeji je asi 10,3 milionu metrů krychlových. U druhé části tendrů si budou dřevo obchodovat firmy pracující na daném území. Na každý model připadá polovina dřeva těženého ve státních lesích.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).