Menu Zavřít

Lady z Parlamentu

25. 9. 2009
Autor: Euro.cz

Lucie Talmanová

BRAND24

Na nějaké zásadní vystoupení Lucie Talmanové v Parlamentu si asi vzpomene jen málokdo. Pokud tedy vůbec nějaké bylo, když nebereme v úvahu moderování jednání sněmovny, které jako místopředsedkyně občas vykonává. To, jaký má názor na módu, jaké značkové oblečení visí v jejím šatníku a vůbec jak se ve světě módy a luxusu orientuje, víme dopodrobna. Talmanová se mimo jiné svěřila magazínu Pátek Lidových novin, že má sbírku kultovních šátků Hermés či klasickou černou chanelku. Na setkání s novinářkami ji dovezla černá limuzína s řidičem.
Je pravda, že krátce po zvolení amerického prezidenta Baracka Obamy se na titulní straně časopisu Vogue objevila jeho žena Michelle. Také ona se podělila s veřejností o svůj pohled na módu, a to včetně značek, které si obléká, a jmen návrhářů, u kterých si nechává šít. Bývalá modelka a manželka francouzského prezidenta Carla Bruniová patří k nejlépe oblékaným ženám na světě a nijak se netají tím, že móda je jejím koníčkem. Na rozdíl od nich není Talmanová „jen“ partnerkou politika. Sama zastává vysokou politickou funkci. V době, kdy se hovoří o rekordním schodku státního rozpočtu, vyprávět o tom, že poslanci mají zákonem určené náhrady, aby „vypadali přinejmenším slušně“, působí cynicky.
Talmanová měla svůj módní exkurz odložit na dobu, kdy už nebude působit ve sněmovně. „Až skončím v politice, začnu psát módní okénko o oblékání poslanců,“ plánuje s úsměvem Talmanová v Pátku. Přejme jí, ať v novém oboru zanechá výraznější stopu než v politice.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).