Menu Zavřít

Kyrgyskou vládu opouští silový ministr

4. 4. 2005
Autor: Euro.cz

Nové kyrgyské vedení, které se k moci dostalo převratem, minulý týden opustil jeden z jeho klíčových představitelů, šéf bezpečnostních rezortů Felix Kulov. Rezignaci odůvodnil tím, že situace v zemi se vrátila k normálu a že jej údajně již není potřeba. Za Kulovovým krokem jsou však spíše rostoucí neshody mezi novou vládou.

BRAND24

Nové kyrgyské vedení, které se k moci dostalo převratem, minulý týden opustil jeden z jeho klíčových představitelů, šéf bezpečnostních rezortů Felix Kulov. Rezignaci odůvodnil tím, že situace v zemi se vrátila k normálu a že jej údajně již není potřeba.

Za Kulovovým krokem jsou však spíše rostoucí neshody mezi novou vládou. Zdroj z Kulovova okolí sdělil, že skutečným důvodem odchodu opozičního předáka je jmenování osoby, která jej kdysi vyšetřovala, do funkce šéfa národní bezpečnosti. Kulov byl po tomto vyšetřování uvězněn. Změnu navíc údajně bez konzultace s Kulovem provedl prozatímní kyrgyzský prezident Kurmanbek Bakijev. Ten se podle médií s Kulovem nemá příliš v lásce. Mezi dvěma hlavními opozičními lídry údajně panuje rivalita. Kulov to však nedávno popřel.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).