Menu Zavřít

Kulturní tipy: Hvězdné války kompletní na DVD

24. 10. 2010
Autor: profit

Nově na DVD vyšla kompletní remasterovaná edice Star Wars a mimo republiku si můžete pořídit nebo v klidu domova stáhnout CD My Inspiration od různých intepretů.

Foto: Bonton

DVD: Star Wars

Jedno z DVD překvapení letošního podzimu jsou kompletně vydané Star Wars. Poprvé vychází v Česku s masterovaným zvukem i obrazem a také s českou podporou. Dostupná je zatím pouze verze na DVD, na Blu-ray zpracování si budou muset ještě fanoušci počkat. Star Wars Prequel Trilogy obsahuje tři slim DVD a díly s podtituly Skrytá hrozba, Klony útočí a Pomsta Sithů nebo také Star Wars Trilogy, kde najdete původní trilogii Hvězdných válek s podtituly Nová naděje, Impérium vrací úder a Návrat Jediho. U původních hvězdných válek byly digitálně dopracovány některé postavy a scény. Režisér George Lucas k tomuto u fanoušků nepopulárnímu kroku přistoupil, protože v době, kdy Hvězdné války vznikaly, ještě neměl k dispozici tak vyspělé filmové technologie. Bohužel jen jeden z dílů obsahuje český dabing, ale všechna DVD jsou opatřena českými titulky a vylepšeným zvukem 5.1. Nakolik se Lucasovi podařilo celé své dílo dokončit, můžete posoudit na právě vydaných trilogiích, které už jsou v prodeji za přijatelnou cenu.

Celkové hodnocení: 100 % Vydavatel: Bonton, 2010

CD: HMV - My Inspiration

Při hledání muziky jsem v londýnském obchodě HMV narazil na speciální a výjimečné CD s názvem My Inspiration. Jde o výběr současných světoznámých umělců, kteří nazpívali písně autorů nebo zpěváků, jež je v životě inspirovali. Hity jsou povětšinou zpracovány tak, aby vynikla barva interpretova hlasu a originálnost celého ztvárnění. Man In The Mirror Michaela Jacksona tak uslyšíte v podání Jamese Morrisona, Amy Macdonald si pak pohrává se skladbou Bruce Springsteena Dancing In The Dark. Celou kompilaci uzavírá You Got The Love nazpívaná Florence & The Machina, která zpestřila v trochu pozměněné verzi březnové udílení cen Brit Awards 2010. Takových milých pop-rocko-

BRAND24

vých překvapení vás na albu čeká hned dvanáct. Novinka u nás není sice v prodeji, ale můžete si ji pořídit jako placený download přímo na webu hmv.com. Mohu jen dodat, že nelituji ani jediné libry, kterou jsem za tak originální album utratil.

Celkové hodnocení: 90 % Vydavatel: HMV, 2010

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).