Menu Zavřít

Krtáce

2. 8. 2004
Autor: Euro.cz

Německá společnost Gronbach plánuje v lednu příštího roku zahájení výroby v Michalovcích. Ve zdejším průmyslovém parku chce postavit podnik na výrobu komponentů pro výrobce bílé techniky jako jsou Whirlpool, Electrolux, Gorenje či Bosch.

Hrubý zisk 30,3 milionu slovenských korun zaznamenala v prvním pololetí slovenská společnost Banské stavby (BS) Prievidza, která je dceřinou společností firmy Skanska CZ. Zisk byl ve srovnání se stejným obdobím roku 2003 vyšší přibližně o třetinu.

Mobilní operátor Orange Slovensko v prvním pololetí zvýšil čistý zisk o 47 procent na 1,9 miliardy slovenských korun. Počet aktivních uživatelů Orange Slovensko letos stoupl v porovnání s loňským prvním pololetím více než o 19 procent na 2,208 milionu účastníků.

Slovenská firma Medoprodukt otevře koncem léta v obci Vigľaš u Zvolenu největší středoevropský závod na zpracování medu. Vybudovala ho nákladem 80 milionů Sk.

Největší slovenský bankovní ústav Slovenská sporiteľňa (SLSP) , která patří stejně jako Česká spořitelna do skupiny rakouské Erste Bank, zvýšila v prvním pololetí letošního roku čistý zisk o 44,1 procenta na 1,41 miliardy slovenských korun.

Zahraniční dluh Slovenska klesl v dubnu meziměsíčně o 478,5 milionu dolarů na 16,98 miliardy USD. Zadlužení připadající na jednoho obyvatele tak koncem dubna kleslo na 3156 z březnových 3245 USD. Podle NBS to způsobilo hlavně snížení závazků podnikatelských subjektů a vývoj kurzu eura vůči americkému dolaru.

BRAND24

Společnost Izomat , která vyrábí tepelné, akustické a protipožární izolace, prodala v prvním pololetí letošního roku v České republice zboží za téměř 80 milionů korun. To znamenalo takřka dvojnásobné meziroční zvýšení.

(neoznačené zprávy jsou převzaty ze servisu ČTK)

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).