Menu Zavřít

Krátké zprávy

28. 12. 2007
Autor: Euro.cz

Finance

Hypotéky za 40 miliard

Trh hypotečních úvěrů loni opět významně narostl. Například Hypoteční banka půjčila od ledna do listopadu 2007 na těchto úvěrech 37,5 miliardy korun. „Odhadujeme, že celkový objem poskytnutých hypoték za rok 2007 přesáhne 40 miliard korun, což znamená více než padesátiprocentní meziroční nárůst z loňských 26,4 miliardy korun.“ uvedl Jan Sadil, generální ředitel Hypoteční banky. Extrémní dynamiku růstu zapříčinilo kromě příznivých ekonomických a demografických podmínek a očekávaného zvýšení daně z přidané hodnoty od ledna 2008 také zjednodušování procesu vyřízení hypotéky a inovace bank v oblasti hypotečních produktů, míní Sadil.

Erste Bank posiluje na východě

Rakouská skupina Erste Bank prodala 41procentní podíl ve společnosti Diners Club Adriatic (DCA) spořitelně Steiermärkische Sparkasse. DCA je dvojkou na trhu poskytovatelů kreditních karet v Chorvatsku. Transakce se uskutečnila v rámci strategie posilování spolupráce Erste bank s rakouskými spořitelnami v Chorvatsku.

Home Credit startuje v Číně

Skupina Home Credit oznámila těsně před koncem roku 2007 zahájení svého fungování na čínském trhu. Centrálu má firma ve městě Šenzen, které leží v jihočínské provincie Guangdong. Region představuje pro firmu 1,3 milionu potenciálních zákazníků. Zpočátku půjde o poskytování malých spotřebitelských úvěrů a během pěti letos by se dle vedení firmy měly přidat další úvěrové produkty a také expanze do dalších osmi provincií.

BRAND24

Investice do ekologie zdarma

ČSOB se rozhodla zvýhodnit investory, kteří chtějí podpořit ekologicky prospěšné aktivity a přitom vydělávat peníze. Minulý měsíc odpustila vstupní poplatky všem klientům fondu ČSOB Změna klimatu 2, který je zaměřen na společnosti aktivně bojující proti klimatickým změnám.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).