Menu Zavřít

Krátce - média

23. 8. 2010
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy týkající se médií.

Zdá se, že my novináři budeme mít konkurenci. Bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek prohlašuje, že se chce znovu stát novinářem a spisovatelem – hodlá opět vydávat levicový týdeník a napsat tři knihy naráz. Má zkušenost s Literárními novinami a s frakčním měsíčníkem Trend, z něhož se stal občasník – od května, kdy Paroubek opustil čelo ČSSD, nevyšel. Je s podivem, že se Paroubek do podobných podniků pouští. Zatímco před nedávnem se mluvilo o tištěném týdeníku, v posledních týdnech přesunul svou ideu na internet. Nejspíš bude financovat Deník Referendum, kterému skončí na podzim grant.

Je rozhodnuto. Na obálce bible módního světa – zářijového Vogue – se objeví Halle Berry. O tom, kdo by to mohl být, se média dohadovala už od června. Berry je první Afro­američankou, která se na obálce Vogue objevila od roku 1989, kdy na ní zářila Naomi Campbell. Ta má však nyní zcela jiné problémy – musí řešit, zda dostala či nedostala pytlík s krvavými diamanty. Berry bude mít na hlavě místo svých kratičkých vlasů wintourovské mikádo. Změna je život.

BRAND24

Občanské sdružení „Právo, solidarita, informace“ (spojené se stínovým ministrem financí ČSSD Janem Mládkem) hodlá opustit Literární noviny. Sdružení vlastní 49 % akcií, zbytek patří Miroslavu Pavlovi, druhdy spoluvlastníkovi nakladatelství Economia. Literárky měly být původně oním „sociálně demokratickým“ týdeníkem, po němž exšéf ČSSD Jiří Paroubek prahl. „Tam určitá snaha byla, ale úplně to nefungovalo, takže já nevylučuji, že naše občanské sdružení nějakým způsobem tu akciovou společnost opustí…“ upřesnil pro Rádio Česko Mládek. Pavel totiž není blázen, ale podnikatel.

S koncesionářskými poplatky a jejich výběrem je kříž. Zejména, jak se zdá, v Glasgow, kde kontrola objevila 12 000 hříšníků. Dlužno dodat, že například v Edinburgu je těch, kdo se snaží vyhnout platbě, až čtyřikrát méně. Společnost TV Licencing, která koncesionářské poplatky vybírá, prohlásila, že nechápe, jak lidé mohou mít s platbou problémy…

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).