Menu Zavřít

Krátce

14. 6. 2010
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy ze světa.

Evropským leteckým společnostem klesl v dubnu počet přepravených cestujících meziročně o 15,8 procenta. Důvodem byl prach z islandské sopky, který zastavil na několik dní veškerý letecký provoz v Evropě.

Největší výrobce čipů Samsung Electronics investuje do rozšíření výroby ve Spojených státech 3,6 miliardy USD (77,6 miliardy Kč). V rámci rozšíření výroby v továrně v Texasu se má počet zaměstnanců továrny zvýšit v příštím roce na 1500 ze současných 1000.

Francouzská vláda připravuje prodej zhruba 1700 nemovitostí, které se nacházejí v rukou státu, včetně zámků, kasáren a pařížských paláců. Jde o dosud nejrozsáhlejší plán prodeje státních realit ve Francii a část jeho výnosů vláda použije ke snížení státního dluhu.

Evropská unie může omezit ceny za roamingové volání. Rozhodl o tom Soudní dvůr EU. Ten se zabýval případem námitek skupiny významných evropských telekomunikačních firem, které proti normě vystoupily u britského soudu.

BRAND24

Nová maďarská vláda pravého středu zavede do dvou let rovnou 16procentní daň, uvalí novou daň na bankovní sektor a omezí mzdy ve státní správě. Opatření jsou součástí „akčního plánu“ na oživení ekonomiky a konsolidaci veřejných financí.

Čínské regulační orgány schválily žádost tamního finančního ústavu Agricultural Bank of China (AgBank) o vydání akcií na burze. Primární emise (IPO), ke které se banka chystala delší dobu, patrně vynese přes 20 miliard dolarů (asi 434 miliard Kč), což by z ní učinilo vůbec největší primární emisi na světě.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).